Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Nad Stodem se přehnalo tornádo!

27.07.2012 8:36

Následky čtvrtečního silného deště likvidovali hasiči na mnoha místech v Plzeňském kraji, nad Stodem se dokonce údajně přehnalo tornádo!

padlý strom

Hasiči v Plzeňském kraji měli ve čtvrtek 26. července plno práce s odstraňováním následků silného deště, který se v odpoledních hodinách přehnal naším regionem.

K Mlýnečku u Mrákova na Domažlicku vyjeli hasiči z Domažlic kvůli dvěma padlým smrkům v 16:34 hodin. Odstranili je z vozovky.

Na Klatovsku vyjeli hasiči z Horažďovic už v 10 hodin kvůli stromu padlému přes silnici do Třebomyslické ulice. Sušičtí hasiči pak v 17:18 hodin vyjeli do Dobré Vody u Hartmanic, kde odstraňovali stromy padlé přes vozovku. Kvůli stejnému problém vyjeli v 17:21 hodin hasiči ze Železné Rudy do Javorné a hasiči ze Správy NP a CHKO Šumava Vimperk v 17:24 hodin k Nové Hůrce u Prášil. Ve 20:30 hodin vyrazili do Srbic u Mochtína hasiči z Klatov, také zde padl na vozovku strom.

Ve Stodě na jižním Plzeňsku zasahovali od 15:52 hodin místní hasiči v Průmyslové ulici ve firmě SWA. "Dle oznamovatelů se nad firmou SWA přehnalo tornádo a poškodilo střechu objektu," uvedla mluvčí Hasičského záchranného sboru Plzeňského kraje Pavla Jakoubková a pokračovala: "Na střeše vznikl otvor po světlíkách o velikosti přibližně 2,5 x 12 metrů, majitel si zajistil zakrytí vlastními prostředky. Došlo k napršení do elektroniky
strojů."

V Dobřanech pak hasiči přibližně od čtvrté hodiny odpoledne odstraňoval strom padlý přes cestu.

V Bdeněvsi na severním Plzeňsku se místní hasiči museli v 15:50 hodin pustit do očerpávání vody z laguny, která se vytvořila v kasárnách.

V Mýtě na Rokycansku si zásah místních profesionálních hasičů vyžádal další strom padlý přes cestu, a to krátce před 18. hodinou.

Ilustrační foto HZS Plzeňského kraje

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT