QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Jak se silvestrovské oslavy zvrtnou aneb strach o život na Vinicích

01.01.2020 17:49

Jeden z našich čtenářů byl přímým účastníkem potyčky na Vinicích během silvestrovské noci. Tady je příběh, jak se lehce může každý z nás dostat do dramatické situace.

vinice1
vinicevinice1

Obyvatelé plzeňských Vinic (sousedé, kamarádi i s dětmi) se během silvestrovské noci vraceli domů na Vinice. Všichni šli od zoo, kde si o půlnoci připíjeli. Jenže ve Strážnické ulici si všimli dvou romských mladíků, kteří ničili zaparkovaný vůz BMW. Když mladíky upozornili, aby neničili vozidlo, dostalo se jim slovního napadení.

A jeden z agresorů pokračoval ještě intenzivněji. Začal vyhrožovat vytažením střelné zbraně. V té chvíli napadení ihned zavolali policii. Nicméně mezitím se objevilo zhruba deset romských občanů, kteří všechny obestoupili a začali jim vyhrožovat zastřelením, podříznutím apod. Než přijeli policisté, byly to pro napadené dlouhé minuty plné strachu. Naštěstí zůstalo ze strany agresorů jen u slov a policisté byli velmi rychlí a reagovali bleskově. Měli už od svědků i zprávy, že na místě je minimálně desítka agresorů.

Na místo proto dorazilo i více policistů. Po příjezdu policie začali útočníci utíkat. Policisté je následně pronásledovali po celých Vinicích. Účastníci potyčky teď děkují policistům. „Byli skvělí, přijeli rychle, jednali rychle, pochopili naší situaci a zachránili nás. Měli jsme opravdu velký strach.“

Foto: svědkové - čtenáři QAP.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24