QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Jak se zdokonalit v distanční výuce? To se dozví učitelé na webináři zcela zdarma

19.02.2021 12:30

Proč takové nabídky nevyužít! Distanční výuka provází učitele a žáky už skoro rok. Za tu dobu mnozí narazili na spoustu překážek. Učitelé ale mají možnost zúčastnit se webináře o distanční výuce.

co_jsme_se_naucili_v_distancni_vyuce

Radní města Plzně pro oblast školství Lucie Kantorová k samotným online seminářům pro pedagogy podotýká, že nejsou zaměřeny pouze na to, jak zvládnout či rozvíjet distanční výuku, ale i na to, aby se pedagogové dozvěděli, jak smysluplně využívat digitální technologie a následně rozvíjet digitální gramotnost u svých žáků. „Vzdělávání a podpora pedagogů je jednou z klíčových aktivit Centra robotiky. V době před koronavirovou krizí se zaměřovali především na prezenční semináře, v nichž se pedagogové dozvídali, jak využívat při výuce moderní technologie a jak u žáků rozvíjet digitální dovednosti. Tyto semináře musely být v době koronavirové krize převedeny do online prostředí. A hned loni začalo naše Centrum robotiky připravovat i online semináře zaměřené na zavedení i zkvalitnění distanční výuky,“ uvedla Lucie Kantorová, radní města Plzně pro oblast školství.

Ve čtvrtek 25. února pořádá Centrum robotiky pro pedagogy první letošní webinář s názvem Co jsme se naučili v distanční výuce. "Každý následující týden se budou konat vždy dva webináře s různými tématy. Kapacita je většinou 10 až 15 pedagogů. V případě většího zájmu budeme konkrétní webinář opakovat. Z některých pořídíme záznam a budeme ho sdílet na YouTube a Facebooku našeho Centra robotiky. Tam ostatně zájemci najdou i záznamy z již uskutečněných webinářů,“ upozornila ředitelka Centra robotiky Martina Kupilíková a doplnila, že v tomto pololetí se budou v Centru robotiky věnovat tématům, jež jsou spojena s distanční výukou, dále s programováním, robotikou, výukou matematiky i informatiky. Věnovat se budou také použití on-line nástrojů v libovolném předmětu a podobně. Dojde však i na zajímavé téma únikové hry ve výuce. Některé webináře budou cílené i na pedagogy mateřských škol.

Foto: Centrum robotiky

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24