Jarní počasí a vysoké teploty! V příštích dnech naměříme až 18 stupňů

25.02.2019 7:02

Přechodné ochloazení je pryč. Další dny přinesou krásné jarní počasí s vysokými teplotami. V závěru týdne se ale bude znovu ochlazovat. Přinášíme novou týdenní předpověď do 4. března.

ilustrační foto_QAP foto (7)

Po víkendovém ochlazení se vrací jarní počasí. Teploty budou postupně stoupat až k 18 stupňům. Ochlazení by mělo znovu přijít před víkendem.

"Kolem rozsáhlé tlakové výše, která se bude udržovat nad střední a západní Evropou k nám bude proudit teplý vzduch od severozápadu, postupně až západu. V druhé polovině týdne bude tlaková výše slábnout a ustupovat k jihu. V pátek počasí u nás ovlivní studená fronta od západu, za kterou k nám přechodně pronikne chladnější vzduch od severozápadu. Na konci týdne začne proudit do střední Evropy teplý vzduch od jihozápadu," informoval Český hydrometeorologický ústav.

Postupné oteplování začne hned v pondělí, kdy se odpolední teploty dostanou mezi 9 až 13 stupňů. K tomu se přidá jasná až polojasná obloha, někde by mělo být i oblačno.

Také v úterý nás čeká polojasno. V noci klesnou teploty mezi +4 stupně až 0, přes den vystoupí někde až na 16 stupňů. Hodně podobné to bude také ve středu, navíc teploty by měly být odpoledne i okolo 17 stupňů. V noci pak kolem nuly. Oteplování vyvrcholí ve čtvrtek. To se ke slunečné obloze přidají teploty přes den mezi 14 a 18 stupni, v noci spadnou mezi -3 až +1 stupeň. 

Pátek bude ale ve znamení ochlazení. Bude oblačno až zataženo. Postupně bude od západu místy pršet. Na horách by se mohlo jednat o smíšené nebo sněhové srážky. Noční teploty spadnou mezi 6 až 2 stupně, denní se vyšplhají mezi 6 až 10.

Vyhlídka počasí od soboty do pondělí podle ČHMÚ: "Oblačno až zataženo, přechodně místy polojasno. Místy s deštěm nebo přeháňkami, zpočátku na horách srážky sněhové. Nejnižší noční teploty 6 až 1 °C. Nejvyšší denní teploty zpočátku 7 až 11 °C, postupně 14 až 18 °C."

FOTO: ilustrační
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24