Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

23.05.2024 13:58

Pozor! Dálnice D5 - 78.2km na trase Rozvadov - Praha dočasně uzavřena

Odstavený porouchaný kamion. Odklon na exitu89.

Kladrubské léto přinese opět čtyři skvělé koncerty

24.07.2012 8:49

35. ročník hudebního festivalu Kladrubské léto začíná v Kladrubech poslední červencovou sobotu a opět se můžete během čtyř týdnů těšit na čtyři zajímavé koncerty!

Klášter Kladruby, foto www.klaster-kladruby.cz

V sobotu 28. července začne Varhanním koncertem v chrámu Nanebevzetí Panny Marie 35. Kladrubské léto.

První koncert letošního Kladrubského léta se v klášterním chrámu koná již tuto sobotu od 15 hodin. V podání Aleše Šáry (varhany) a Romana Fojtíčka (saxofon) zazní Toccata a fuga C dur pro varhany od B. M. Černohorského, Händelova Sonáta č. 1, Bachovo Air, Fuga sopra il Magnificat a Suita č.1 a skladby dalších známách autorů.

Program 35. Kladrubského léta

Sobota 28. července od 15 hodin

Varhanní koncert - Aleš Šára (varhany) a Roman Fojtíček (saxofon), zazní hudba B. M. Černohorského, G. F. Händela, J. K. Vaňhala, J. S. Bacha, D. Buxtehudeho, B. Marcella, J. Pachelbela, A. Piazzoly a G. Muffata.

Sobota 4. srpna od 15 hodin

Lubomír Brabec a Consortium Pragense, Štěpánka Heřmánková (housle) a Miroslav Laštovka (trubka pikola), zazní hudba M. A. Charpentiera, A. Scarlattiho, G. Paisiella, W. A. Mozarta, J. S. Weise, G. Giordaniho, G. F. Händela, A. Vivaldiho a C. Francka.

Sobota 11. srpna od 15 hodin

Gabriela Demeterová a Collegium Gabriely Demeterové, Petr Wagner (viola da gamba), Jan Krejča (theorba, barokný kytara) a Jan Čižmář (theorba, barokní kytara). Zazní hudba H. I. F. Bibera, M. Maraise, A. Vivaldiho, G. Tartiniho.

Foto: Klášter Kladruby, foto www.klaster-kladruby.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT