Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Jízda bez dálniční známky se nevyplácí! Plzeňští celníci uložili pokuty za 3 a půl milionu!

16.01.2014 13:16

Plzeňští celníci kontrolují řidiče na dálnici D5 na úseku od Rozvadova až k Rudné a jen za loňský rok hlásí skoro 6 tisíc hříšníků a pokuty ve výši 3,5 miliónů korun.

celni2
celni2celni1

Jízda bez dálniční známky nebo bez zaplacení mýtného se rozhodně nevyplácí. Plzeňští celníci kontrolují totiž zpoplatnění dálnice D5 v celém úseku od Rozvadova až k Rudné u Prahy, to znamená úsek 145 kilometrů dlouhý. O tom by mohlo vyprávět i skoro 6 tisíc řidičů, na které si celníci v loňském roce došlápli a nevyhnuli se pokutě.

,,Na uvedeném úseku v loňském roce zjistili 5.703 případů nezaplaceného mýta nebo chybějící dálniční známky a uložili řidičům za tyto přestupky pokuty ve výši 3,5 miliónů korun," zjistil QAP od mluvčí celníků Jitky Blahutové.

Na dálnici D5 se se nepřetržitě pohybují čtyři vozidla vybavená speciálním zařízením na kontrolu elektronického mýtného. Vozidlo je vybaveno také platebním terminálem, takže uloženou pokutu lze zaplatit platební kartou. Zaplacení mýtného mohou celníci kontrolovat u stojích i jedoucích náklaďáků. 

,,U výkonového zpoplatnění (elektronické mýtné) bylo zjištěno 3.595 porušení a u časového zpoplatnění (dálniční známky) bylo zjištěno 2.108 porušení. Ve 430 případech celníci neuložili pokutu na místě a přestupky postoupili do správního řízení," dodává Jitka Blahutová. 

FOTO:Celní správa

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT