QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Jezdecká sezona finišuje. Děti si užily Koňské hry - FOTKY

08.10.2019 19:48

Členové oddílu TJ Slavoj v Kozolupech se s letošní sezonou rozloučili podzimními Koňskými hrami. Kromě tradičních disciplín nechyběl ani zábavný program pro nejmenší děti.

11
345678910121314

I přes nepřízeň počasí se v jezdeckém areálu v Kozolupech sešli členové jezdeckého oddílu TJ Slavoj Plzeň, aby společně uzavřeli letošní sezonu.

"Uspořádali jsme pro naše členy klubové závody, soutěž v disciplínách drezura a parkur. Pro menší děti od pěti do dvanácti let, které k nám chodí do dětského klubu Koník, jsme připravili zábavné Koňské hry,“ říká předsedkyně oddílu Karolína Otcová.

Mnozí členové navštěvují oddíl už celou řadu let. Někteří začínali ještě v areálu v Kaplířově ulici na Borech, který musel ustoupit stavbě tramvajové trati. Pět let pak oddíl sídlil v Dobřanech a od loňského podzimu našel zázemí v Kozolupech. K dlouholetým členům patří vítězka parkuru Lucie Svobodová: "Ke koním jsem se dostala přes kamarádku, která mě vzala ke svému dědovi, který vlastnil koně. Oni mě povozili a pak už jsem začala hledat oddíl, kde bych mohla začít jezdit, a tak jsem vlastně objevila oddíl, ve kterém jezdím teď. Je to asi nejskvělejší věc, kterou jsem mohla udělat.“

FOTO: Lenka Frühbauerová

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24