Kam vyrazit na Tachovsku? Přinášíme přehled lednových akcí

14.01.2020 6:45

Nová výstava v Černošíně přiblíží historii dámské módy, ochotníci v Kladrubech zvou na Podivuhodnou noc na Karlštejně a známé pražské herce uvidíme v Tachově.

DSC_7194

Historie dámské módy
Černošín - Vernisáž výstavy Historie dámské módy je plánována v černošínském muzeu na středu 15. ledna od 16.30 hodin. Na výstavě bude k vidění část soukromé sbírky Jiřího Sauka z Branky, který přiveze dobovou módu a dámské doplňky, jako jsou kabelky, šperky, klobouky. Výstava potrvá v Černošíně až do 20 února.

Žena za pultem
Stříbro - Skvělou komedii s Jiřím Lábusem a Oldřichem Kaiserem pod názvem Žena za pultem 2 - pult osobnosti můžete vidět ve stříbrském kině Slavia 15. ledna od 19 hodin. Vstupenky zakoupíte v kanceláři MKS ve Stříbře za 490 korun.

Přednáška o Japonsku
Tachov - Cestovatelka Miluše Romžberská bude vyprávět o životě Japonců, o tamní krajině, stravování i stylech v oblékání. Přednáška se bude konat v pátek 17. ledna od 17 hodin v prostoru REVISu v Tachově ve Školní ulici. Vstupné 50 korun.

 

Jak Eliška na hrad tajně přišla

Kladruby - Divadelní ochotnický spolek DIVOCH zve na Podivuhodnou noc na Karlštejně , aneb jak Eliška na hrad tajně přišla, která vznikla podle předlohy Noc na Karlštejně. Herci toto představení představí v úplně novém obsazení a uvidíte jej v sobotu 18. ledna od 19 hodin v sále U Koruny v Kladrubech.


COCOMAN s kapelou 
Konstantinovy Lázně - Klub MC Panteon v Konstantinových Lázních chystá ostrý start dallšího kulturního roku, a to koncertem COCOMAN and The Solid Vibes den 18. ledna od 20 hodin.

Ples hasičů v Černošíně
Černošín - Hasičský ples se bude konat v sále KSC Vlčák v Černošíně 18. ledna od 20 hodin. K tanci i poslechu zahraje Amati Band, vstupné činí 100 korun.

WEISSGLUT - německý nášup ve Stříbře
Stříbro - Muzikanti z Německa se chystají do stříbrského kulturního domu 18. ledna od 20 hodin. WEISSGLUT si pro vás připraví nejznámější pecky od skupiny RAMMSTEIN. Předprodej je v kanceláři MKS ve Stříbře za 290 korun, na místě pak za 340 korun.

Disco párty v Besedě
Stříbro -  Do sálu stříbrské besedy se můžete vydat v sobotu 18. ledna, kdy tam bude tradiční Disko párty. začátek je ve 21 hodin.

Anna K. v kině
Stříbro - Anna K. akusticky - velký koncert skvělé zpěvačky se bude konat ve stříbrském kině Slavia v neděli  19. ledna 19 hodin.

Sexem ke štěstí
Tachov - Komedie od Jakuba Zindulky Sexem ke štěstí můžete vidět ve společenském sále kina Mže v Tachově v neděli 19. ledna od 19 hodin. Vstupné je 320 korun a ve hře uvidíte například Vladimíra Kratinu či Martinu Hudečkovou a další.

Od Napoleona k železnici
Černošín - Muzeum Černošín zve na besedu s Miroslavem Cvrkem, který přijde vyprávět o historii města Černošína  po jednotlivých desetiletích, a to od napoleonských válek, přes měnovou reformu, zrušení roboty,  řeč přijde také na počátky průmyslové revoluce, dožívající panství velkostatku, veřejná správa, škola a zdravotnictví, požáry a hasiči a další. Beseda pod názvem Od Napoleona po železnici a ještě kousek dál se bude konat v pátek 24. ledna od 17 hodin v černošínském muzeu.

Poznej svou úzkost
Tachov - Dozvíte se, jaké jsou příčiny a projevy úzkosti, metody a techniky zvládání úzkosti, co se děje v mysli a v těle při úzkosti, zdravá nebo chorobná úzkost, skutečné příběhy. Přednáška se bude konat v centru KAT v Tachově 24. ledna od 17 hodin. Maximální počet účastníků je 10. Přihlášky na: info@michaelacabovska.cz, na telefonu 737 260 016.

Pololetní prázdniny s knihovnicemi

Tachov - Pololetní prázdniny si můžou 31. ledna užít děti z prvního stupně základních škol v Tachově s tamní knihovnou. Pracovnice nabízí dětem pestrý program v podobě ledního bruslení, bowlingu,  rukodělných dílen,a  to i s obědem. Více informací na telefonním čísle 374 722 611.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24