Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

O město Plzeň a jeho projekt kultury je v zahraničí zájem

13.04.2015 18:11

Značnou pozornost u zahraničních médií vzbuzuje Plzeň, která je letos Evropským hlavním městem kultury. Vůbec největší zájem je v německy mluvících zemích.

Zahájení EHMK (41)

Celostránkové články i několikaminutové reportáže o ní přinesla a stále přináší řada prestižních titulů, například německý deník Frankfurter Allgemeine Zeitung s nákladem 382 tisíc kusů a čteností 1,8 milionu lidí, britské The Guardian i The Independent, španělský El Pais a další.

"Spektrum zahraničních mediálních výstupů je široké, od článků na regionálních webových serverech po prezentaci města v prestižních denících světového významu v hodnotách desítek tisíc euro. Jen pro představu, například ceníková cena inzerce na stranu A3 ve Frankfurter Allgemiene Zeitung stojí 65 tisíc eur, tedy asi 1,8 milionu korun. Nám vyšel článek nejen v deníku, ale i v jeho on-line verzi," uvedla Zuzana Koubíková, ředitelka městské organizace Plzeň–TURISMUS, která má prezentaci města Plzně na starost.

"Projekt Evropské hlavní město kultury přinesl klíčový průlom do mediální prezentace města Plzně v zahraničí. Díky tomuto prestižnímu projektu se naše město dostalo do takových médií, v nichž nikdy předtím prezentováno nebylo," uvedl první náměstek primátora Martin Baxa. "Už dnes prokazatelně víme, že výrazně rostou počty turistů, z čehož bude město jednoznačně profitovat," dodal. Podle jeho slov ekonomickou hodnotu mediálních výstupů vyčíslí analýza, která bude zpracována pro účely zhodnocení projektu Plzeň – Evropské hlavní město kultury 2015.

"Ukazuje se, že projekt je v zahraničí vnímán velmi pozitivně. Očekávám, že velká publicita bude Plzni věnována i nadále, neboť řada atraktivních a stěžejních akcí se teprve připravuje, patří mezi ně například obří loutky v ulicích," řekl primátor města Martin Zrzavecký.  

Silný zájem o projekt Plzeň - Evropské hlavní město kultury 2015 je znát i na nejrůznějších veletrzích cestovního ruchu, vůbec nejsilnější je v německy mluvících zemích.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství