QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Kam vyrazit první říjnový víkend? Přinášíme tipy...

01.10.2021 18:18

QAP.cz vám přináší tipy na víkend 2. – 3. října v Plzni a Plzeňském kraji. Vydat se můžete na sladkou ochutnávku do Koterova, soutěžit do plzeňské zoo s plyšových zvířátkem...

_IGP7374

Medový jarmark

Medový jarmark proběhne tuto neděli 3. října na Koterovské návsi. Připraven bude hudební program, kuchařská show s ochutnávkami pokrmů s přísadou medu nebo odborná přednáška pro včelaře. (více ZDE)

Trolejbusové oslavy v Plzni

Oslava 80 let od zahájení provozu a 85 let od zahájení výroby trolejbusů v Plzni. V sobotu 2. října se mohou návštěvníci těšit na bohatý program v DEPO2015, do plzeňských ulic budou vypraveny také speciální linky historických trolejbusů. Více jsme psali zde.

Dronfest

2. - 3. října proběhne v Cukrovarské ulici Deonfest, který se řadí mezi největší akce svého druhu na světě! (více ZDE)

Zvířecí sobota v plzeňské zoo

V sobotu 2. října přijďte do zoo s plyšovým zvířátkem! Každoročně si svět připomíná 4. října mezinárodní den ochrany zvířat. V Zoologické a botanické zahradě města Plzně je již tradičně spjat se Zvířecí sobotou s velkým srazem plyšových zvířátek.

Road movies po desáté večer

V sobotu 2. října proběhne v DEPO2015 v rámci „Mezinárodního Road Movie Festivalu Plzeň 2021“ projekce bloku krátkých filmů.

Pěstuj prostor - Den architektury

První říjnový víkend se u příležitosti oslav Světového dne architektury uskuteční již 11. ročník tradičního festivalu Den architektury, tentokrát zaměřený na současnou architekturu. Program bude probíhat formou komentovaných prohlídek staveb v Plzni. Připraveny jsou také zajímavé workshopy.

STREET FOOD festival & Párty – Klášter Chotěšov

Skvělé jídlo a zábava, vystoupí DJ Cider a pro děti je připravena pohádka Žebrák a princezna. Dále workshopy, design zóna či dřevěný kolotoč. Vstupné 150 Kč.

Den místní potraviny 2020 - Zabijačkové hody II.

14. ročník tradičního dne potravin s doprovodným programem se bude konat ve skanzenu v Chanovicích 2. října od 10 do 17.00 hodin.
Vstupné je 50,- Kč, děti do 130 cm mají vstup zdarma.

Kostel sv. Mořice, Annín, komentované prohlídky
Prohlídky kostela a kostnice u Annína budpou probíhat v sobotu 2. října. Pořadatelé zvou na komentovanou prohlídku románsko-gotického kostela sv. Mořice ze 13. století. Uvnitř jsou fresky a zvon ze 14. st. a na hřbitově barokní kostnice. Na Mouřenci natočil Jiří Strach část pohádek Anděl Páně a Tři životy.

Závod v běhu do vrchu Svatobor
Memoriál Evy Hrabové v Sušici - závod v běhu do vrchu Svatobor se bude konat 3. října. Prezentace závodníků v den závodu v restauraci Zlatá Otava v době od 12:00 do 13:15 hodin, hromadný start bude ve 13:30 hodin na křižovatce ulic Pod Svatoborem a Zahradní.

Slavnosti jablek na návrší u Bezdružic na Tachovsku

Konat se budou 2. října od 10 do 18 hodin, připraven je kromě jablek i hudební program. Vstupné je dobrovolné.

ilustrační foto

 

 

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24