QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Kam vyrazit v červnu na Tachovsku? Přinášíme tipy...

17.06.2022 9:21

Kde se bavit na Tachovsku? Jaké akce probíhají? Přinášíme vám tipy... Vyrazit můžete na zajímavou výstavu na Dvůr Krasíkov, na Argemu do Černošína nebo na Zámecké slavnosti do Chodové Plané.

DSC_2595

Mořské akvárium na dvoře Krasíkov

Neobyčejná výstava představující svět mořských hlubin ve fantazii dětí a žáků mateřských a základních škol na Stříbrsku a Konstantinolázeňsku je k vidění na Dvoře Krasíkov. Navštívit ji můžete vždy o víkendu, kdy je areál otevřený veřejnosti.

Argema v Černošíně

Fanoušci skupiny Argema se mohou těšit na pátek 17. června, Argema totiž zahraje v Černošíně ve farní zahradě od 21 hodin. Stane se tak v rámci oslav 30 let založení Spolku pro záchranu hradu Volfštejna.

Oslavy 30 let Spolku pro záchranu hradu Volfštejna

Velké oslavy chystají v Černošíně ve dnech 17. - 19. června. V pátek od 21 hodin vystoupí v muzejní zahradě Argema, v sobotu bude připraven zajímavý program - letové ukázky dravců, gotický turnaj pánů z Volfštejna, Šermdivadlo Clatonia, nebude chybět ani módní přehlídka historického spodního prádla, zbroje a přileb. V muzeu pak můžete navštívit výstavu, která zachycuje třicetiletou činnost spolku.

Kapela Sedmihorka v Boru

Kapela Sedmihorka zahraje 17. června od 18 hodin v zámeckém parku v Boru.

Svatoaloiská pouť v Sytně

Obec Sytno zve na Svatoaloiskou pouť v sobotu 18. června v areálu sportovního hřiště v Sytně. Pro děti budou připraveny pouťové atrakce a kolotoč, zahraje Amátovka, Bandatrampband, Agnes rock revival band.

Zámecké slavnosti v Chodové Plané

Zámecké slavnosti chystají v Chodové Plané na sobotu 18. června. Druhý ročník obohatí zajímavý program, který začíná v 15 hodin a vystoupí v něm děti z MŠ, chlapecká kapela Dobiboys ZUŠ Dobřichovice, Elvis Presley revival, hudební skupina Čágo, DM band.

Výstava Klubu výtvarníků Borska

Výtvarníci Borska se prezentují na výstavě v galerii U šviháka v Konstantinových Lázních. Na místě jsou obrazy, šperky a keramika, kterou do výstavy zapůjčili Hana Petrášková, Marie Vítková, Lenka Vokrojová, Jaroslav Juran, Pavel Rybecký, Roman Dufek a Keramická dílna Bor. Výstava skončí 23. června.

Bicyklem proti drogám

Řekni drogám NE a sedni na kolo, tak to je projekt občanského hnutí Řekni NE drogám –řekni ANO životu. Chcete vědět cokoliv o drogách? Získat více informací v brožurkách? Přijďte 23. června před tachovský městský úřad od 10.15 hodin. Cykloběh Za českou republiku bez drog startuje v 11.15 - směr Karlovy Vary.

Historie lokálky

Beseda o dráze a její historii, veselé historky z vlakového prostředí, tipy na výlety v okolí, to vše se bude probírat na plánované besedě 27. června od 19.30 hodin v restauraci Piano v Konstantinových Lázních. Přednášet bude regionální fotograf, kronikář a strojvůdce Jiří Bízek z Bezdružic.

 

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24