Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Betlémské světlo dorazilo do Plzeňského kraje! FOTKY

17.12.2017 18:04

Betlémské světlo dopravili v neděli do Plzeňského kraje skauti, kteří ho postupně rozváží po celém regionu. Symbol Vánoc si budou moct zájemci vyzvednout na celé řadě míst.

3

Po cestě, která začala už v sobotu ve Vídni, doputovalo v neděli Betlémské světlo i do Plzeňského kraje. Dopoledne ho přivezli skauti vlakem do Plzně a následně rozváželi po celém kraji.

"Pomocí Betlémského světla bychom chtěli připomenout význam Vánoc jako svátků klidu a míru, jejich duchovní stránku, která v posledních letech ustupuje před tou materiální. Důležitým rozměrem akce je pro mě i spojování lidí a prolamování bariér mezi nimi,“ říká skautský vedoucí Jan Svoboda, celostátní koordinátor akce.

V neděli před půl druhou odpoledne dorazilo vlakovým spojem Betlémské světlo mimo jiné i do Rokycan (viz fotogaleri). Konkrétně v Rokycanech ho budou skauti ze střediska Rarášek rozdávat v Rokycanech na Štědrý den hned na dvou místech, a to od 9 hodin v prostorech Evangelického sboru v Jiráskově ulici a od 10 hodin v kostele Panny Marie Sněžné na Masarykově náměstí.

Betlémské světlo bude k mání v příštích dnech hned na několika místech. V Plzni ho bude před Vánoci i na Štědrý den nabízet hned několik kostelů. Akce spojené s odebíráním tradičního světla ale budou probíhat v rámci celého Plzeňského kraje, na kompletní přehled se můžete podívat zde.

FOTO: Jaroslav Kreisinger

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství