Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Policie odhalila výrobce pervitinu v Plzni

06.09.2011 19:35

Úspěšný zásah proti prodejcům pervitinu, kteří si ho také sami vařili, si připsali plzeňští muži zákona. Nad povedenou dvojicí spadla klec.

12508 042
12508 07112508 03412508 03512508 04212508 069

V hledáčku plzeňských policistů byla už delší dobu 39letá Plzeňanka, která spolu s 31letým mužem vařila a prodávala pervitin v bytě v Plzni. Policie jim kšefty překazila na druhý zářijový den v Mandlově ulici.

"Žena byla zadržena 1. září na Borech, když prodala několika lidem psaníčka pervitinu. Při zadržení žena měla u sebe přes 7 gramů této krystalické látky," poisuje policejní mluvčí Martina Korandová. Jelikož měli policisté povolení k prohlídce bytu zadržené dealerky, vyrazili ihned do Mandlovy ulice, kde žena bydlela. "Při prohlídce nalezli policisté plastovou nádobu, kde bylo přibližně 40 gramů pervitinu. Zakázaná látka měla patřit druhému komplici a to 31letému muži, který má trvalé bydliště hlášené také v Plzni," popisuje Korandová s tím, že muži zákona také zjistili, že právě vlastík nalezeného pervitinu má i varnu na prodávanou látku. Tu skladoval v garáži na Slovanech.

"Varna byla složená například z plynového vařiče, skleněných a plastových nádobek, ve kterých byly uložené různé chemické látky. V prostoru se dále nacházely různé igelitové sáčky, stříkačky a nádoby se zbytky krystalické látky," uvedla mluvčí s tím, že Plzeňan vařil od letošního července a to minimálně dvakrát týdně po 50 gramech z varu.

Plzeňanka v den zadržení prodala pervitin minimálně třem lidem, z toho byly dvě dívky 25 let a jeden 30letý Plzeňan, který dostal od ženy pervitin jako úplatek.

Policisté ze služby kriminální policie a vyšetřování hned druhého září předali usnesení o zahájení trestního stíhání ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy 31letému Plzeňanovi. Druhého září si rovněž i žena z Plzně převzala usnesení ze spáchání pokračujícího přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a přečinu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu.
Veškeré látky byly odeslány ke zkoumání na odborné expertízy z oboru kriminalistika odvětví chemie a fyzikální chemie.
fot: Policie ČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte