QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

08.05.2024 13:57

Pozor na dálnici D5!

Na 138. km dálnice D5 ve směru jízdy na Rozvadov, kde je z důvodu opravy komunikace sveden provoz do jednoho jízdního pruhu, došlo k poruše nákladního vozidla. Řidiči mohou sjet na exitu Mlýnec (136. km) a následně na dálnici opět najet na Sv. Kateřině. Na odstranění závady vozidla se intenzivně pracuje.

Přehled kvality koupacích vod: Je bezpečné koupat se v přírodních koupalištích?

19.06.2022 14:53

Krajské hygienické stanice pravidelně kontrolují kvalitu koupacích vod na celém území České republiky. Jak si vede Plzeňský kraj? Nehrozí plavcům zdravotní problémy?

foto QAP

Počasí láká všechny k vodě. Někdo vyráží do bazénů, jiný zase upřednostňuje přírodní koupaliště. Právě tam hygienické stanice pravidelně kontrolují kvalitu vody.

Na řadě lokalit, které jsou hojně navštěvovány, dochází ke zhoršení kvality vody především z hlediska zvýšeného výskytu sinic. Tyto lokality jsou označeny oranžovým symbolem, kdy je doporučeno citlivým osobám se po vykoupání osprchovat. Tímto symbolem byl označen biotop Kotynka v Dobřanech.

V přírodních koupalištích v kraji je tak koupání z hlediska hygieniků bezpečné. Ministerstvo zdravotnictví však upozorňuje, že s pokračující koupací sezónou se zhoršuje kvalita vody v některých sledovaných koupalištích.

Foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT