Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Sněží a sněží, chodníky jsou neodhrnuté, proč to?

06.12.2010 22:09

Sněží a sněží už celé pondělí 6. prosince. Po několika mrazivých dnech se oteplilo a začalo sněžit. A jaké jsou chodníky v Plzni? Sněhem zaváté.... uklízí ještě někdo vůbec stále padající sníh?

sníh 004
sníh 005sníh 001sníh 002sníh 003sníh 004

Celé pondělí 6. prosince sněžilo a sněžilo. A zdálo se, že silničáři a úklid sněhu opět spí. Také jsme si málem zlámali končetinu na neprotažených chodnících v Plzni. Dělá s tím někdo něco?

Vzhledem k tomu, že sněžilo od noci, nečekali asi Plzeňané , že by v brzkých ranních hodinách byly chodníky odklizené. Ale po poledni už by se to snad dalo stihnout. Kolem náměstí byl na chodnících sníh ve stejném stavu, jako ráno. A to jsou na náměstí Republiky Vánoční trhy!

Nešlo ale jen o náměstí. Vydali jsme se na Slovany. Vzhledem k velmi hustému sněhu už nemáme fotky, ale situace s vysokými závějemi na chodnících byla stejná v podvečer. Kolem kruháče u Galerie Dvořák stály kolony, brodily se rozjetými kolejemi ve sněhu a odklízení sněhu se nekonalo.

Ani Doubravka nebyla odklizená. Okolo Centrumu jste mohli opět lehce klouzat nánosy sněhu.

Kdo by čekal, že budou odklizená parkoviště a podobné plochy, ale chodníky jsou dost důležité a zdraví Plzeňanů snad také. Jak je možné, že Plzeň s úklidem sněhu zaostává, když například Rokycany jsou uklizené, Starý Plzenec jakbysmet. Tam konkrétně od ranních hodin makají multikáry a občané, kteří uklízí město a nebo pobírají sociální dávky, také přiloží ruku k dílu. Stejně tak v Rokycanech zaměstnají ty, kteří sociálky pobírají.

QAP doporučuje do města protiskluzovou zimní obuv. A také věřme, že v úterý už situace bude jiná a chodníky v pohodě.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství