Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Zmatená dívka, bezdomovci i požár! Strážníci v Plzni se nezastavili

31.08.2015 11:37

Strážníci v Plzni mají za sebou jeden z nejnáročnějších víkendů. Během uplynulých dnů zasahovali u několika případů bezdomovců, ale zachraňovali i život dehydratovaé ženě nebo teprve 16leté dívce, která skončila na psychiatrii.

FOTO_Městaká policie Plzeň (3)

Hodně nabitý víkend mají za sebou strážníci v Plzni. Od páteční noci se v podstatě nezastavili. Nechyběli opilci, bezdomovci, v jednom případě dokonce pomáhali zmatené 16leté epileptičce a život zachraňovali dehydratované ženě, která si v opilosti ustlala u mostu Milénia. 

Víkend strážníků odstartoval záchyt opilého řidiče v centru města už v noci z pátku na sobotu. Pak už strážníci zasahovali u jednoho případu za druhým. V podstatě jako tradičně je zaměstnaly případy spojené s bezdomovci. V jendom z nich přitom skutečně zachránili život dehydratované opilé ženě u mostu Milénia. "Žena to přehnala v parném počasí s pitím alkoholu a pak usnula na slunci. Náhodně kolemjdoucí lidé, kteří procházeli kolem schodiště do garáží v prostoru mostu Milénia, si jí všimli, jak tam bezvládně leží a přivolali strážníky. V době, kdy strážníci dorazili na místo, žena nereagovala na žádné podněty. Ukázalo se, že je dehydrovaná a přehřátá na téměř čtyřicítku. Hlídka jí pomohla záchranářům snést v plachtě do sanitního vozu, jehož osádka ji transportovala na Emergency do nemocnice na Lochotíně," popsala mluvčí strážníků Jana Pužmanová.

Zmatená mladá epileptička skončila na psychiatrii...

Nedělní zásahy se navíc rozšířily i o požár v Luční ulici. "Hořela suchá tráva a náletové dřeviny v lokalitě za místní zahrádkářskou kolonií. Vzhledem k tomu, že požár byl už tak rozsáhlý a hlídka nebyla schopna vlastními silami a dostupnými prostředky ho uhasit a hrozilo nebezpečí, že se ještě požár dál rozšíří, přivolali strážníci na místo hasiče. Do jejich příjezdu se snažili strážníci zabránit dalšímu šíření ohně," doplňuje další ze zásahů mluvčí strážníků.

Strážníci si na konto připsali i záchranu teprve 16leté zmatené dívky, která se pohybovala v Křižíkových sadech. "Stěžovala si, že na tom není zdravotně dobře, dále pak na bolest břicha a také na to, že už dva dny nejedla. Hlídka jí proto odvedla na náměstí Republiky, ke stanu Zdravotnické záchranné služby, kde jí předala záchranářům, kteří zjistili, že se dívka léčí s epilepsií a již několikrát byla hospitalizována na psychiatrickém oddělení v nemocnici na Lochotíně, kam ji také pracovníci zdravotnické záchranné služby transportovali," říká k dalšímu z případů Jana Pužmanová.

FOTO: MPP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT