Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

23.05.2024 13:58

Pozor! Dálnice D5 - 78.2km na trase Rozvadov - Praha dočasně uzavřena

Odstavený porouchaný kamion. Odklon na exitu89.

Záchranáři marně bijí na poplach. Tragických nehod neustále přibývá

09.06.2020 8:10

Už na konci května upozorňovali záchranáři na rostoucí počet tragických nehod v Plzeňském kraji. Motoristé si ale varování k srdci nevzali. Boural i 81letý řidič kamionu!

RV_1

Zvláštní dopravní nehoda se udála v pátek 5. června u obce Kokořov, kde řidič nákladního vozu nedal přednost pětačtyřicetilété řidičce Fordu Mondeo. Na nehodě by nebylo nic tak mimořádného, kdyby za volantem kamionu neseděl jednaosmdesátiletý muž! Zdravotnická záchranná služba Plzeňského kraje (ZZS PK) na místě ošetřila tři zraněné. Nehoda vyvolala bouřlivé diskuse, zda takto staří senioři patří za volanty vozidel, potažmo autobusů nebo náklaďáků.

V sobotu pak došlo během pouhé čtvrthodiny ke dvěma střetům aut s cyklisty. "V prvním případě vyjel nezletilý chlapec z polní cesty před projíždějící vůz Seat Alhambra a při střetu utrpěl zranění, se kterým musel být transportován do nemocnice. O chvíli později došlo ke střetu cyklisty s osobním vozem Honda Accord na hlavním tahu z Plzně na Karlovy Vary u odbočky na Hunčice. Cyklista při střetu spadl na kapotu vozu, rozbil čelní sklo a utrpěl zranění, se kterým byl po ošetření transportován do nemocnice,“ sděluje Vítězslav Sladký z krajské záchranky.

Další dopravní nehoda se stala v sobotu kolem deváté večer na nájezdu na dálnici D5 u Ejpovic ve směru od Plzně, kde řidič se Škodou Fabia nezvládl řízení, vyletěl ze zatáčky a s vozem skončil v odvodňovacím příkopu. Kolem půlnoci vyjížděly následně všechny složky IZS ke Lhotě pod Radčem na Rokycansku, kde osobní auto Kia Ceed vyjelo do příkopu a narazilo do mostku. Řidič narozený v roce 1990 byl se středně těžkým poraněním letecky transportován do plzeňské Fakultní nemocnice.

Na silnicích se v posledních dnech bohužel i umíralo. V neděli kolem čtvrté hodiny ráno došlo na 51. kilometru dálnice D5 k tragické dopravní nehodě. Turecký řidič kamionu na rekonstruovaném úseku náhle vyjel mimo vozovku, v plné rychlosti narazil do odstaveného bagru a převrátil se na bok. Cizinec neměl šanci přežít, více jsme spali zde.

Černá série pokračovala i v pondělí, kdy byl například sražen osobním automobilem a středně těžce zraněn pětatřicetiletý chodec na Prokopově třídě v Plzni. I ten skončil v plzeňské fakultní nemocnici.

Plzeňskému kraji se ovšem nevyhnuly ani další tragédie. Pozornost vzbudil zejména pravděpodobně sebevražedný čin, kdy se v neděli odpoledne za hojného provozu vrhnul teprve dvacetiletý mladík z kostelní věže na klatovském Náměstí Míru.  "Zdejší Černá věž je nechvalně známým místem sebevrahů. Ani tentokrát nemohl mladý muž pád z téměř sedmdesátimetrové výšky přežít a přivolaný lékař mohl pouze konstatovat smrt. V pondělí odpoledne pak byla nalezena utonulá žena v potoce v Kralovicích. Ani jí již nemohli záchranáři pomoct a na místo byla krom koronera přivolána i kriminální policie,“ uzavírá Vítězslav Sladký.

ZDROJ: ZZS PK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT