Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Divadlo na zámku přinese humor i napětí

27.05.2024 8:33

Hned dvě premiéry nabídne letošní, v pořadí již 24. ročník oblíbeného divadelního festivalu pod širým nebem Divadlo na zámku.

Divadelní spolek Jezírko_0524 (1)
Divadelní spolek Jezírko_0524 (1)Divadelní spolek Jezírko_0524 (1)Divadelní spolek Jezírko_0524 (2)Divadelní spolek Jezírko_0524Divadlo na zámku

Divadelní spolek Jezírko na scénu do zámeckého parku v Křimicích připravil známou detektivku Agathy Christie Vražda v Orient expresu a pohádku Jana Drdy Hrátky s čertem. Začátky večerních představení jsou ve 20:30.

Celkem se v romantickém prostředí parku rodiny Lobkowiczů odehraje osm představení. „Festival odstartujeme letní komedií Hrabě Monte Carlo 6. června. O den později, 7. června, je připravena premiéra detektivky z pera královny napětí Agathy Christie Vražda v Orient expresu, kterou si 8. června zahraje i druhé herecké obsazení,“ říká vedoucí a jednatel spolku David Adámek.

Hra pozve diváky na jízdu slavným Orient expresem za přítomnosti věhlasného Herkule Poirota. „Osm cestujících, vlak uvízlý v závějích a vražda. Když se k tomu přidá literární talent a humor nejznámější autorky detektivek, je jisté, že bude o zábavu postaráno. Hru jsme nastudovali v adaptaci úspěšného dramatika Kena Ludwiga v překladu Zuzany Noskové. Atmosféru doplňuje stínohra, kouřové a světelné efekty a věřím, že si ji diváci užijí,“ představuje novinku režisérka hry Michaela Adámková.

Na 8. června je od 17 hodin připravena také pohádka pro děti v podání spřáteleného Divadla Šapitó s názvem Brémští muzikanti.

Divadlo na zámku pokračuje v následujícím týdnu od 13. a 14. června reprízami komedií Ani za milión! a Hrabě Monte Carlo.

V sobotu 15. června čeká děti od 17.00 opět pohádka Divadla Šapitó, tentokrát se můžou těšit na Alibabu a 40 loupežníků.

Pozdní večer pak bude patřit premiéře představení Hrátky s čertem. „Ačkoliv se jedná o pohádku, snažili jsme se ji udělat tak, aby bavila i dospělé. Večerní termín nám snad zajistí i dostatek tmy, aby vynikly použité efekty,“ dodává režisérka hry Petra Berousková.

Během festivalu bude na místě také oblíbený stánek s občerstvením. Vstupenky lze zakoupit na www.plzenskavstupenka.cz nebo na místě nejdříve hodinu před začátky představení.

Foto Divadelní spolek Jezírko

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství