Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Slavnostní zahájení Skupovy Plzně už v neděli v Alfě

12.06.2010 21:03

Už v neděli 13. června bude slavnostně zahájen 28. ročník festivalu Skupova Plzeň. Na festivalu jde především o prezentaci nejen loutkového ale i alternativního divadla. Slavnostní zahájení začíná ve 14 hodin Labutím jezírkem v Divadle Alfa.                                       

logo

Festival Skupova Plzeň se poprvé uskutečnil v roce 1967 jako jubilejní akce k 75. výročí narození a 10. výročí smrti ´otce ´Spejbla a Hurvínka Josefa Skupy. Skupova Plzeň byla míněna ale i chápána jako dluh města Plzně jeho dlouholetému občanu, který v kulturní oblasti proslavil západočeskou metropoli stejně jako Škodovka v průmyslu. Teprve v roce 1970 se přeměnila na soutěžní přehlídku českých profesionálních loutkářských divadel, završena udělením Skupovy ceny.

Letošní 28. Skupova Plzeň je brána nejen jako soutěžní přehlídka ale i prezentace českého loutkového a alternativního divadla. V průběhu se představí 23 souborů s třiadvaceti inscenacemi.  Z toho 3 budou zahraniční.

Slavnostní zahájení začíná v neděli 13. června ve 14 hodin. Uvede jej Labutí jezírko, loutková inscenace na motivy klasického baletu P. I. Čajkovského. Námětem je starý příběh prince, který se zamiluje do labutě s korunkou. Ta se totiž přeměňuje každý večer na krásnou dívku Odetu. Tu zaklel zlý Rudovous do podoby labutě. Je otázkou času, kdy se princ utká s Rudovousem kvůli své lásce Odetě.

Program na neděli:

14:00 Labutí jezírko - zahájení festivalu

17:00 + 19:30 Polichinelle, pěkný ptáček (repríza i v pondělí v 17 hodin)

17:00 + 19:00 Lynch

21:00 Tmavomodrý svět

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství