Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Firma Trolli v Křimicích skončila! Co bude s rozlehlým areálem?

08.01.2014 7:03

Známá firma Trolli Bohemia, která v Křimicích dlouhá léta vyráběla želé bonbony, skončila. Bez práce se ocitlo zhruba 150 lidí. V areálu firmy aktuálně probíhají likvidační práce.

Firma Trolli Bohemia v Plzni se stala nedílnou součástí Křimic a růžové logo zná každý, kdo kdy projížděl Křimicemi. Ke konci roku ovšem společnost ukončila činnosti a propustila na 150 lidí. Přesto v areálu stále několik zaměstnanců zůstává. Jak dlouho budou livkidační práce trvat, není úplně jasné.

Ke konci loňského roku se definitivně uzavřely brány areálu společnosti Trolli Bohemia v Křimicích, která vyrábí želé bonbony. Důvod je jasný a v poslední době poměrně častý. "My jsme německá společnost a mateřská společnost nám oznámila, že výrobu bude centralizovat. To znamená, že výroba, která probíhala tady, se přesouvá do jiné výroby v Německu. Proběhlo to i u jiných poboček," potvrdil QAPu jednatel firmy Pavel Wagner.

I když drtivá většina zaměstnanců už areál opustila, obří hala a další prostory nejsou úplně opuštěné. "Momentálně probíhají administrativní a likvidační práce," upřesnil Pavel Wagner.

O ukončení fungování firma už v průběhu roku informovala plzeňský Úřad práce s tím, že se bez zaměstnání ocitne větší počet lidí. "O tom jsme věděli dopředu a bývalí zaměstnanci společnosti k nám chodí," potvrdila Magdalena Čadová z Úřadu práce.

Co se stane s rozlehlým areálem? Zatím nikdo neví...

Plzeň byla pro německou firmu Trolli jediným místem v zemi, kde zahraniční společnost fungovala a to hodně dlouho. S Plzní je výroba želé bonbonů Trolli spojená už 20 let. Teprve posledních zhruba třináct let firma fungovala v Křimicích ve vlastních prostorech. Obrovský boom zaznamenala výrobu v roce 2006, kdy v areálu pracovalo asi čtyři sta lidí. 

Co bude teď s opuštěním areálu, je zatím tajné. "To je na rozhodnutí mateřské společnosti, ty prostory jsou firmy, ale co s nimi bude dál, vám teď nedokážu říct," odpověděl QAPu Pavel Wagner.

Vzhledem k tomu, že obří areál o rozloze asi 10 tisíc metrů čtverečních je majetkem společnosti, je jednou z nejočekávanějších variant, že půjde k prodeji.

FOTO: www.krimice.info.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT