Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Západočeští celníci zajistili 20tisíc nosičů za jediný den

19.03.2010 16:52

Oddělení Odhalování organizované trestné činnosti provedlo prohlídku dvou prodejních míst v areálu tržnice na Folmavě. A zátah byl úspěšný. Ceníci zajistili celkem 20 000 nosičů. Škoda způsobená majitelům autorských práv je 12 miliónů.

celnici zajistili nosice brezen 2010

Ve čtvrtek 18. března provedli celníci prohlídku dvou prodejních míst v areálu tržnice na Folmavě na Domažlicku. V zadních částech stánků byly při prohlídce objeveny prostory zamaskované sádrokartonovými stěnami. Tam bylo uskladněno velké množství nelegálních nosičů. Celkem zde celníci zajistili 19.162 kusů DVD a CD nosičů s obrazovým a zvukovým záznamem. Jedno z prodejních míst sloužilo jako centrální sklad. Nosiče s určitým filmem či hudbou byly baleny po více kusech ve fólii a k nim byl přiložen i příslušný počet vytištěných bookletů.
Celní správa provedla také kontrolu zaměřenou na prodej pirátských nosičů na tržnici v Potůčkách. I zde se podařilo zajistit jedno prodejní místo a v něm 1.276 kusů nelegálních nosičů. Škoda způsobená majitelům autorských práv z napodobenin zajištěných v jeden den činí 12 milionů korun.

Počet zajištěných nosičů při čtvrteční akci je zatím rekordní. Činí jednu třetinu z celkového počtu nosičů zajištěných od začátku roku oddělením CŘ Plzeň.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT