Kontroly pokračují! Policisté odhalují porušování karantény i zákazu pohybu - FOTKY

07.04.2020 11:04

Policejní kontroly po celém kraji pokračují. Stejně tak jsou stále policisté na hranicích, největší fluktuace je na Rozvadově. O víkendu policie odhalila na dvě desítky osob, které porušily zákaz pohybu.

3
123

"Za poslední tři dny zkontrolovali na vjezdu do ČR přes 6 tisíc vozidel, 50 z nich odepřeli vstup do naší republiky. Při výjezdu zkontrolovali přes 10 tisíc vozidel a odepřeli výjezd téměř 40 vozidlům. Největší flutkuace je stále na Rozvadově a nejčastěji se jedná o nákladní dopravu," uvedla mluvčí policie Martian Korandová. 

Policisté naráží i na případy, kdy lidé nedodržují karanténu. Například v neděli odpoledne zachytili na Rozvadově auto s cestujícími ve věku 56 a 27 let, kteří měli být v karanténě.

"Češi chtěli vycestovat do ciziny, kde mají povolený pobyt. Policisté v rámci kontroly zjistili, že oba mají být v karanténě a to z toho důvodu, že den před tím přicestovali do ČR. Přestupek jsme předali příslušnému právnímu orgánu. V pondělí v rámci repatriace přijel na Rozvadov autobus, který vezl 29letého cizince. Vzhledem k tomu, že měl muž uložen zákaz pobytu na území ČR až do roku 2025 nevpustili jej policisté na naše území a zůstal v SRN," uvádí k případům Korandová.

Policie ale kontroluje i nošení roušek a shlukování.

"Během víkendu policisté nejčastěji řešili přestupky ohledně zákazu volného pobytu osob (téměř 20). Kontroly probíhají po celém Plzeňském kraji a to nejen na veřejných prostranstvích (parky, památky,..) ale i v okolí ubytoven. Asistují také například při zjišťovní totožnosti osob pro záchrannou službu či se podílejí na pátrání po osobách. Kolegové v rámci služby přijdou do styku i s lidmi, kteří vykazují příznaky různých onemocnění, a proto musí dodržovat veškerá hygienická opatření a po převozu těchto osob provádí desinfekci vozidel," dodala Martina Korandová.

foto: PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24