Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Tipy na prázdninové výlety, koupání i adrenalin!

30.06.2014 9:03

Prázdniny se rozjíždí na plný plyn. Nevíte, kam vyrazit na výlety nebo za zábavou? QAP.CZ přináší tipy na výlety po Plzeňském kraji i trochu dál...

Bayern Park foto QAP_CZ (53)

Tipy na výlety do přírody:

Přes Rýzmberk na Koráb - nad městem Kdyní se tyčí zřícena gotického hradu Rýzmberk, odkud se můžete vypravit na výšlap až k rozhledně Koráb. Více o výletu zde.

Lesopark Amerika u Františkových Lázní - romantickou přírodou a poklidným lázeňským prostředím vás provede stezka s mobiliářem a infromačními tabulemi. Při pěkném počasí si tady užijete nejen toulky přírodou, ale i jízdu na lodičkách, koupání nebo in-line bruslení. Více zde.

Rozhledna sv. Markéta u Dlažova - malebnou krajinu Klatovska a Pošumaví můžete obdivovat nejen v rámci pěších výletů, ale také z výšky. Více v článku.

Prášilské jezero na Šumavě je vhodné pro malé i velké turisty. Info a fotky najdete v článku. 

Na začátku června byla slavnostně otevřená opravená rozhledna Havran na nejvyšším vrcholu Tachovska. Podrobnosti najdete v článku zde.

Cyklisté si mohou užít nově otevřenou cyklostezku mezi Klatovy a Švihovem, jedná se o letos dokončený úsek na cyklotrase číslo 38 mezi městy. Více zde.

Užít si výlet na kole nebo i pěší výlet můžete také v Plzni. Například po nově otevřené naučné stezce, která vede od Štruncových sadů až do Lhoty u Plzně. Další informace se dozvíte v článku.

Tipy na výlety za zábavou

OFF Park Sušice - máte rádi sport a adrenalin? nemusíte jezdit daleko. V Sušici na Klatovsku najdete outdoorový areál Off Park. Vyzkoušet můžete přírodní lanový park na Šumavě, pětikilometrový sjezd s převýšením 370 metrů ze Svatoboru na koloběžce nebo plavbu raftem po Otavě. Více v článku.

Když nebude zrovna počasí na letní koupačku či příjemný výlet do přírody, můžete zajít do Techmanie a 3D Planetaria v Plzni. V budově science centra najdete celou řadu expozic, vědecké show i nové laboratoře. v 3D Planetáriu objevíte zase zajímavý svět vesmíru. Budovy Techmanie a planetária najdete vedle sebe v Plzni v areálu Škody v nové ulici U Planetária, vjezd je bývalou V. bránou Škodovky. Další informace najdete na webových stránkách zde.

Řadu akcí během léta nabízí Železná Ruda na Šumavě. Velkým lákadlem je nově otevřená rozhledna na Špičáku. Na léto se ale připravuje i řada turistických akcí, například Rysí slavnosti nebo Železnorudské slavnosti. Více informací najdete v článku. Návštěvníky také láká Ski a Bike areál na Špičáku.

V Plzni tradičně láká ve velkém Zoologická a botanická zahrada a sousední Dinopark. Návštěvu obou areálů přitom můžete spojit a užít si třeba celodenní výlet nejen za živými, ale i za prehistorickými zvířaty. Více informací najdete zde.

Vyrazit můžete i za hranice do Německa. Novou sezónu už také zahájily zábavní parky u našich sousedů. Velké zážitky tak slibují například Bayern Park (viz foto) plný nejrůznější atrakcí nebo westernové městečko Pullman City. Další informace hledejte v článku.

Tipy na koupání

Během léta je tradičně v Plzni na Slovanech v provozu také venkovní areál, otevřený ale zůstává stále i vnitřní bazén s tobogánem. Zároveň si můžete zaplavat také v bazénu na Lochotíně. Podrobné informace najdete na stránkách www.bazenslovany.cz a www.bazenlochotin.cz .

Velký bolevecký rybník v Plzni je během léta jednou z nejvyhledávanějších lokalit ke koupání. Aktuální informace ohledně kvality vody můžete sledovat na facebookových stránkách zde.

Škodaland v Plzni u přehrady České údolí láká nejen na koupání, ale i na sport nebo vyjížďku na loďkách po přehradě a také vodní lyže! Areál je otevřený až do září od 8 do 22 hodin. Další informace včetně fotek najdete v článku zde.

Sušice se pyšní nově otevřeným aquaparkem. Návštěvníci mají k dispozici nejen bazén, ale i brouzdaliště, tobogán, vířivky i areál plný dalších služeb. Vše podstatné včetně provozní doby a ceníku najdete zde.

Venkovní koupaliště v Klatovech zahájilo provoz na začátku června a otevřené bude po celou dobu letních prázdnin. Rozhodující samozřejmě bude počasí. Podrobnosti najdete na stránkách letního koupaliště.

Aquapark Horažďovice je od začátku prázdnin až do konce srpna otevřený denně od 9:00 do 21:00, najdete ho ve Sportovní ulici v Horažďovicích, více info hledejte na stránkách aquaparku.

Nové koupaliště v Kralovicích se otevřelo na konci června a hned nalákalo řadu návštěvníků. V Kralovicích se tak nově pyšní skutečně parádním areálem, ve kterém si užije každý. Více zde.

Koupaliště Nýřany láká na krásnou vodu, příjemné prostředí a areál nabízí také řadu sportovního vyžití, nechybí ani hřiště na plážový volejbal nebo multifunkční sportovní plocha. Podrobnosti najdete zde.

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství