Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Region zasáhne silný vítr. Meteorologové vydali výstrahu

16.09.2015 12:40

Ve čtvrtek dorazí do regionu silný vítr, který by mohl na mnoha místech lámat větve a nadělat problémy. Výstraha platí pro celé čtvrteční odpoledne a večer.

Přešticko_Pavel Němeček (2)

Meteorologové Českého hydrometeorologického ústavu přichází s varováním. Ve čtvrtek 17. září by měl region zasáhnout silný vítr. Jeho rychlost by mohla dosahovat až 72 kilometrů v hodině. Podle výhledů bude vítr trápit region až do nočních hodin.

Ve čtvrtek bude podle meteorologů přes naše území postupovat studená fronta k východu, která bude doprovázená právě čerstvým větrem. 

"Na většině území Čech a Českomoravské vrchoviny bude ve čtvrtečních odpoledních a večerních hodinách docházet od západu ke krátkodobému a přechodnému zesílení větru na čerstvý západní až severozápadní 5 až 10 m/s, s nárazy kolem 20 m/s," informoval ČHMÚ.

Výstraha platí zatím oficiálně pro Plzeňský kraj ve čtvrtek 17. září od 14 hodin do 23 hodin. Podle výhledů by vítr mohl dosahovat rychlosti až 72 kilometrů v hodině. Klasická doporučení mluvčí především o tom, že by majitelé domů měli především zabezpečit okolí objektu, ze zahrad sklidit i nábytek a další věci, které by vítr mohl porážet.

Meteorologové navíc upozorňují, že vítr by měly doprovázet v Plzeňském kraji také bouřky. Čtvrteční teploty se totiž dostanou místy až na 29 stupňů. V pátek už bude počasí ovlviňovat studená fronta a naměříme jen okolo 20 stupňů, k tomu se přidají i přeháňky nebo déšť.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT