Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

01.06.2024 18:21

Plzeňská muzejní noc nalákala davy lidí - FOTKY

Již 20. ročník Plzeňské muzejní noci nabídl v pátek 31. května veřejnosti nahlédnout nejen do muzeí netradičním způsobem. Připraven byl bohatý program. Podívejte se na FOTKY.

Petici za zákaz pyrotechniky mohou lidé podepisovat i v Plzeňském kraji

24.01.2019 9:54

Petice, která má za cíl zákaz používání i prodeje pyrotechniky, vznikla na začátku letošního roku. Aktuálně je v regionu už několik podpisových míst, kam mohou zájemci dorazit.

FOTO_Pavel Němeček (1)

Petice za zákaz používání i prodeje pyrotechniky byla zveřejněná před několika týdny a lidé už ji začali podepisovat. Možnost mají také zájemci v rámci Plzeňského kraje.

V petici autoři zmiňují celou řadu zákonů, které jsou podle jejich názoru používáním pyrotechniky porušovány. "Jedná se například o zákon na ochranu zvířat proti týrání, zákon na ochranu ovzduší, zákon o odpadech, zákon na ochranu životního prostředí a další. Porušování legislativy se týká také městských vyhlášek, které některá města přijala," uvádí organizátoři petice.

"Jako jediné smysluplné, systémové a nejbezpečnější řešení ve všech ohledech shledáváme úplný zákaz používání zábavné pyrotechniky, a tedy i prodeje na území České republiky," píše se v petici. Její kompletní znění naleznete zde.

Zájemci mohou petici podepisovat také v Plzeňském kraji. K dispozici je na celkem deseti místech v Plzni, v Kaznějově, v Tachově a také v Kašperských Horách. Mapu a adresy podpisových míst najdete na mapě zde. Petici je možné podepsat také přes internet přes web www.petice24.com.

Organizátoři spustili pro petici také facebookovou stránku, kde se zveřejňují nejčerstvější aktuality.

FOTO: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství