QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

29.04.2024 15:38

Plzeňský festival vína nalákal davy lidí - FOTKY

Stánky s tím nejlepším vínem z Moravy a Čech, široká nabídka street foodu, pěkné počasí, živá muzika a skvělá atmosféra. Tak to vypadalo v pátek a v sobotu v centru Plzně. Podívejte se na FOTKY!

Další rána pro drogovou scénu. Policisté odhalili varnu pervitinu - FOTKY

22.01.2020 12:40

Kriminalisté zadrželi v Plzni dva muže právě ve chvíli, kdy vyráběli pervitin.  Policejní TOXI tým připravoval akci více než půl roku.

1
12345

Kriminalisté 2. oddělení obecné kriminality územního odboru Plzeň-venkov v čele s TOXI týmem odhalili další varnu pervitinu, tentokrát v Plzni. Do západočeské metropole ji pachatelé přestěhovali původně z Nýřanska.

"Policisté zadrželi dva muže ve věku 31 a 40 let zrovna ve chvíli, kdy pervitin vyráběli. Muže se kriminalistům podařilo dopadnout na základě důkladného operativního šetření, které probíhalo více než šest měsíců. Samotná realizace celého případu pak proběhla v noci z 16. na 17. ledna 2020,“ sděluje policejní mluvčí Ivana Jelínková.

Oba muži dle všeho od dubna loňského roku do současnosti vyráběli a prodávali pervitin.

"V souvislosti s případem policisté provedli několik domovních i nebytových prohlídek, při kterých zajistili předměty určené k výrobě pervitinu, ale i krystalickou látku a větší množství chemikálií. Zajištěné látky policisté podrobili znalecké expertíze,“ dodává mluvčí.

Do akce se zapojily desítky policistů. Kriminalisté už oba muže obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu Nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. "Jelikož jeden z mužů byl v minulosti za stejnou trestnou činnost již odsouzen, podal policejní komisař podnět k podání návrhu na vzetí do vazby, který soudce akceptoval. Není vyloučeno, že policisté právní kvalifikaci ještě rozšíří, jelikož šetření tohoto případu stále pokračuje,“ uzavírá Ivana Jelínková.

FOTO: Policie ČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24