QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

29.04.2024 15:38

Plzeňský festival vína nalákal davy lidí - FOTKY

Stánky s tím nejlepším vínem z Moravy a Čech, široká nabídka street foodu, pěkné počasí, živá muzika a skvělá atmosféra. Tak to vypadalo v pátek a v sobotu v centru Plzně. Podívejte se na FOTKY!

Kontroly na dálnici D5 odhalily cizince, kteří na našem území pobývali nelegálně

13.04.2024 15:01

Policisté z Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje v úterý 9. dubna zrealizovali na dálnici D5 další součinností dopravně bezpečnostní akci zaměřenou na odhalování nelegální tranzitní migrace a na dohled nad dodržováním zákona o provozu na pozemních komunikacích.

kontrola migrantu D5_0424_PČR (1)
kontrola migrantu D5_0424_PČR (1)kontrola migrantu D5_0424_PČR (3)kontrola migrantu D5_0424_PČR (2)kontrola migrantu D5_0424_PČR (4)

Do akce se zapojili policisté z odboru cizinecké policie, kteří zastavili ke kontrole celkem 25 vozidel, z toho se jednalo o 2 autobusy, 12 nákladních vozidel, 4 dodávky a 7 osobních aut. V těchto vozidlech prošlo jejich kontrolou 64 osob.

"V jednom ze zastavených mezinárodních autobusů kolegové z oddělení pobytové kontroly, pátrání a eskort zjistili dva cizince původem z jižní Asie, kteří měli odmítnut vstup a pobyt na území členských státech Evropské unie. Navíc jeden z nich měl u sebe neplatný doklad totožnosti, který mu policisté odebrali," uvedla mluvčí policie Eva Červenková.

Cizince policisté z odboru cizinecké policie zajistili, vydali jim rozhodnutí o zajištění podle zákona o pobytu cizinců na území České republiky a umístili je do Zařízení pro zajištění cizinců Bálková, kde budou čekat na samotné vyhoštění.

I mimo vyhlášenou akci na dálnici D5 se policistům z odboru cizinecké policie podařilo na začátku tohoto týdne vypátrat další tři cizince, kteří na našem území pobývali nelegálně a i těm vydali správní vyhoštění z naší republiky.

Silniční kontrolou dopravních policistů na dálnici prošlo dvaapadesát vozidel, u kterých policisté odhalili pětačtyřicet přestupků.

"Nejčastěji řidiči překročili stanovený rychlostní limit, a to v jedenácti případech. Policisté během akce kontrolovali na vahách hmotnost vozidel, která se pohybují na dálnici a z osmi zvážených nákladních automobilu, hned sedm bylo přetížených. Policisté jejich přestupkové jednání oznámili na místě příslušný správní orgán k projednání," uvedla policejní mluvčí.

Dopravní policisté se tento den nezaměřili jen na dálnici, ale i na řidiče na ostatních komunikacích, kde kontrolovali zejména dodržování rychlostních limitů.

"Z celkového počtu 202 kontrolovaných vozidel u 87 zjistili překročení povolené rychlosti. Z toho 61 řidičů nedodrželo danou padesáti kilometrovou rychlost v obci a 26 řidičů nedodrželo rychlost mimo obec. Policisté za porušení rychlostních limitů udělili pokuty v celkové výši bezmála 150 tisíc korun," vyčíslila Eva Červenková.

Foto PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte_copy