Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Manévry ve škole v Chotěšově! Deset dětí skončilo v nemocnici - FOTO

05.10.2018 11:33     05.10.2018 13:09

Hasiči i záchranáři museli v pátek dopoledne vyjíždět do školy v Chotěšově kvůli nahlášené hromadné intoxikaci dětí. Jeden z žáků měl ve třídě vystříkat neznámou látku.

1

Poplach zažily složky integrovaného záchranného systému v pátek dopoledne v souvislosti s hromadnou intoxikací žáků ze školy v Chotěšově.

Původně bylo hlášeno zasažení několika dětí neznámou látkou. "Na místě by mělo být událostí postiženo 13 dětí. Máme k dispozici vzorek materiálu," potvrdil mluvčí hasičů Petr Poncar krátce po nahlášení události.

Děti měly mít problémy po tom, co jeden z žáků ve třídě údajně nastříkal sprej. "Mělo dojít ke smísení dvou ´voňavek´. Na místo byla povolána chemická laboratoř Třemošná, aby zjistila, zda se v lahvičce nachází látka deklarovaná na obalu," doplnil mluvčí krajských hasičů.

V nemocnici nakonec skončilo celkem deset dětí. Jedna z dívek by měla být dokonce ve vážném stavu. "Deset dětí bylo odvezeno k vyšetření. Dvě děti byly převezeny na urgentní příjem a dvě na ARO v areálu na Borech. Čtyři děti skončily na dětské klinice na Lochotíně," doplnil mluvčí hasičů v průběhu zásahu s tím, že specialisté z laboratoře v třemošné si převzali flakonky s látkou a bude ji dál zkoumat.

Celou věc si převzala policie. "Laboratoř Třemošná na místě určila jako základní nosnou látku líh. Podrobnější výsledky budou v průběhu příštího týdne," uzavřel Petr Poncar.

FOTO: ZZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT