Měl Covid-19, přesto jel na policejní služebnu oznámit napadení

10.05.2022 7:21

Muž své jednání nedomyslel. Ač věděl, že trpí nakažlivou nemocí, jel veřejnou dopravou na policejní oddělení, aby oznámil fyzické napadení ze strany své družky.

coronavirus-4904507_1920

Sedmačtyřicetiletý muž je obviněný z přečinu šíření nakažlivé lidské nemoci. "Vyšetřovatel z oddělení obecné kriminality v Domažlicích zahájil trestní stíhání sedmačtyřicetiletého muže obviněného ze spáchání přečinu šíření nakažlivé lidské nemoci. Uvedeného přečinu se dotyčný muž dopustil v druhé polovině měsíce ledna letošního roku, když se v odpoledních hodinách osobně dostavil na policejní oddělení ve Kdyni, aby oznámil fyzické napadení ze strany své družky a dále i v případě, když cestoval společně s dalšími nejméně 12 osobami a řidičem prostředku veřejné dopravy osob autobusem z obce Kdyně do obce Domažlice bez povinného ochranného prostředku dýchacích cest v podobě respirátoru," uvedla policejní mluvčí Barbora Šmaterová.

Muž prokazatelně věděl o svém pozitivním testu na onemocnění Covid-19, podrobil se totiž vyšetření spojenému s antigenním testem, který pozitivně reagoval na přítomnost koronaviru SARS-CoV-2 způsobujícího nemoc Covid-19. "Zároveň mu byla v souvislosti s daným onemocněním nařízena izolace, jelikož podle nařízení vlády je nemoc Covid-19 vedena jako nakažlivá lidská nemoc. Muži hrozí za jeho jednání mimo jiné trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta," dodala policejní mluvčí.

Foto: Pixabay

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24