QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V balení 5l soudků je nejprodávanějším pivem Gambrinus

15.02.2010 8:36

Plzeňskému Prazdroji stoupl loni prodej pětilitrových soudků piva Gambrinus o více než jednou tolik, o krásných 53%. Prazdroj je největším výrobcem piva v České republice a v loňském roce zaznamenal zvýšený prodej pětilitrových soudků Gambrinus.

soudek

Loňský objem prodejů představoval necelých 220 tisíc pětilitrových soudků piva Gambrinus Světlý. V roce 2008 se jich prodalo zhruba "pouhých" 143 tisíc. To dělá více než jednou tolik, celých 53%. Jedná se o tak zvané XXL plechovky.

Gambrinus byl prvním českým pivovarem, který přišel na trh s pětilitrovými soudky se světlým výčepním pivem. První soudky si mohli zákazníci pořídit už v květnu 2007 a do konce tohoto roku jich vypili více než 74 tisíc.

"Pivaři si oblíbili pětilitrové soudky zejména proto, že jim přináší čepované pivo přímo domů, aniž by si museli zapůjčit výčepní zařízení. Naše XXL plechovka je proto oblíbená při oslavách s přáteli a na každé párty," informoval Jiří Rákosník, senior brand manažer značky Gambrinus.

Gambrinusová desítka se stále prodává, i když čím dál více lidí si dá raději "jedenáctku".

Plzeňský Prazdroj, který patří jihoafrické společnosti Sabmiller, je největším výrobcem a distributorem piva v Česku. Ve svém portfoliu má například značky Pilsner Urquell, Master, Gambrinus, Velkopopovický Kozel, Radegast.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT