QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

29.04.2024 15:38

Plzeňský festival vína nalákal davy lidí - FOTKY

Stánky s tím nejlepším vínem z Moravy a Čech, široká nabídka street foodu, pěkné počasí, živá muzika a skvělá atmosféra. Tak to vypadalo v pátek a v sobotu v centru Plzně. Podívejte se na FOTKY!

V Plzni se konal tuningový sraz. Na průběh dohlíželi strážníci i policisté

08.04.2024 17:41

V Plzni opět proběhl tuning sraz. Strážníci pečlivě průběh akce monitorovali ve spolupráci s policisty.

tuning sraz Plzeň_0424_MPP

V sobotu 6. dubna si dali v Plzni opět sraz milovníci rychlých aut a burácejících motorů. Epicentrem události se stala Písecká ulice u obchodního centra, kde se vyznavači upravených aut shromáždili. "Po asi dvou a půl hodinách se posléze účastníci přesunuli na parkoviště u obchodního centra na Rokycanské ulici," uvedla Jana Pužmanová, mluvčí Městské policie Plzeň.

Strážníci pečlivě průběh akce monitorovali ve spolupráci s policisty. "Na podobných setkáních v minulosti často docházelo k porušování zákona, a tak byl ze strany policie nasazen dostatečný počet sil a prostředků. Policisté se zaměřovali především na bezpečnost a plynulost silničního provozu a na zajištění veřejného pořádku," uvedl Ondřej Hodan, mluvčí Policie ČR.

Sraz se ani tentokrát neobešel bez protiprávního jednání a policisté kromě běžných pokut řešili i omezení technické způsobilosti vozidel. 

"Sedmi řidičům byla ve spolupráci s Centrem služeb pro silniční dopravu omezena technická způsobilost vozidla na dobu 30 dní, protože na vozidlech byly zjištěny vážné závady. Jednalo se například o nesprávné rozměry pneumatik, příliš zatmavená skla či neschválené díly pro provoz (spojlery, výfuky, podsvícený podvozek apod.). Tito řidiči musí závady odstranit a projít prohlídkou ve stranici technické kontroly. Až poté bude technická způsobilost vozu obnovena," uvedl Hodan s tím, že u jednoho řidiče pak došlo k omezení technické způsobilosti z důvodu nesplnění limitů při mobilním měření emisí.

Odhaleno bylo i 6 řidičů, kteří neměli uhrazené pokuty za své předchozí přestupky v celkové výši 55 600 korun. "Většina z nich dlužné částky na místě zaplatila, nicméně jeden řidič nebyl schopen svůj dluh na místě uhradit. Tomu tak policisté museli zadržet registrační značky od vozidla a dostane je zpět až po zaplacení celé částky," dodal mluvčí Policie ČR.

I strážníci Městské policie Plzeň evidovali mnoho přestupků. "Při akci strážníci zjistili přes tři desítky dopravních přestupků, na pokutách rozdali přes 22 tisíc korun. Převážně se jednalo o přestupky porušení zákazu vjezdu," uvedla mluvčí městské policie.

Do hledáčku strážníků se dostali i účastníci, kteří překročili povolenou rychlost jízdy. "Jeden z motoristů se ulicí Nepomuckou řítil rychlostí 97 km v hodině. Dopravní přestupek s ním dořeší správní orgán. Očekávat může tučnou pokutu, šest připsaných bodů do karty řidiče a taky si pár měsíců nezařídí," zdůraznila Jana Pužmanová.

Na rychlost se zaměřila i Policie ČR. "Při měření rychlosti bylo zjištěno několik desítek porušení nejvyšší dovolené rychlosti a ve třech případech bylo překročení tak výrazné, že řidičům byl na místě zadržen řidičský průkaz. Dalšími prohřešky byl například nesprávný způsob předjíždění, nesprávný způsob jízdy, nepoužití bezpečnostních pásů nebo držení mobilního telefonu za jízdy," uzavřel Ondřej Hodan.

Foto MPP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte_copy