QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Kristýna Horská z plzeňské Slávie pokořila ve Skopje český rekord

18.10.2020 9:35

Kristýna Horská, která plave za plzeňskou Slávii, má za sebou skvělý úspěch. V makedonském Skopje zaplavala nový český rekord na 200 m prsa. Překonala tak rekord z roku 2015.

CG0A2520

Doposud český rekord na prsařské dvoustovce držela Martina Moravčíková. Horská si vyplavala rekord na krátkém bazénu časem 2:19:88, překonala ho tak o téměř o 3,5 sekundy.

V makedonském Skopje byla blízko českého rekordu i Bára Seemanová, a to v disciplíně 400 metrů kraul. Nakonec rekord ale nepřekonala o pouhých 0,4 sekund.

Závodů ve Skopje (17. - 18. října) se účastní výběr české plavecké reprezentace, celkem 20 plavců. Jde o jediné závody, které se v Evropě momentálně konají. Veškeré ostatní závody byly zrušeny kvůli koronaviru. Právě kvůli koronaviru je pro plavce od jara velmi složité trénování. Bazény v ČR mají momentálně opět zavřené. Plavci budou muset po účasti na závodech v Makedonii absolvovat testy na covid-19.

Před mítinkem ve Skopje se česká reprezentace připravovala na Slovensku. Za přísných hygienických podmínek v Šamoríně nedaleko Bratislavy trénovalo 18 plavců. Mezi nimi byla právě i Kristýna Horská. „Jsme v Šamoríně v podstatě zavření na dva týdny. Jakmile se díky svazu objevila možnost trénovat v Šamoríně, šli jsme všichni na testy a následně odjeli. Jsme tu tak trochu schovaní, ale můžeme trénovat, což je pro nás to hlavní. Žijeme tady v zásadě v izolaci, člověk je sám na pokoji a všichni sportovci se chovají velice zodpovědně,“ popslala podmínky v Šamoríně trenérka Petra Škábová.

Výsledky z mezinárodního mítinku v Makedonii najdete zde. 

horska

foto: fcb PK Slávia Plzeň a QAP.CZ
Zdroj: ceskeplavani.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24