Historický most v Rabštejně se dočkal opravy! - FOTKY!

19.08.2020 17:54

Historický most v Rabštejně nad Střelou je konečně po rekonstrukci otevřen veřejnosti! Podívejte se na fotografie, jak nyní most vypadá!

IMG_0900-e
IMG_0939-eIMG_0926-eIMG_0900-eIMG_0774-eIMG_0783-e

Most v Rabštejně nad Střelou byl 19. srpna otevřen po rekonstrukci.

„Historický most v Rabštejně nad Střelou je unikátní v tom, že je to snad jediná památka v kraji pod památkovou ochranou, přes kterou jezdí auta. Pro kraj je dokončení opravy mostu významnou událostí a doufám, že řemeslníci pracovali minimálně tak dobře jako stavitelé před sedmi sty lety a most nám vydrží také desítky až stovky let,“ uvedla náměstkyně vykonávající funkci hejtmana Marcela Krejsová.

Oprava mostu byla rozdělena do tří etap. 

Součástí první etapy byla rekonstrukce propustku na předmostí směrem k obci Žihle. V rámci druhé etapy byla provedena kompletní rekonstrukce kamenného ledolamu. Třetí a poslední etapou opravy mostu bylo zajištění jeho spodní stavby, a to především středového pilíře a levobřežní opěry. Dále bylo nově řešeno zpevnění povodní hrany dna koryta Střely a tůně za levým obloukem pomocí železobetonového prahu založeného na 23 kusů mikropilot o délce cca 53 m kotvených do skalního podloží. 

 

FOTO: Plzeňský kraj 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte_copy