QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Tři nehody motorek v kraji.U Prášil zemřel muž, další motorkář je ve vážném stavu

01.05.2024 13:25     01.05.2024 17:50

Hned tři nehody motorek se staly kolem poledne na prvního máje. Jedna z nehod je bohužel tragická, u Prášil zemřel starší muž. Další motorkář, který havaroval na severním Plzeňsku, je ve velmi vážném stavu. Třetí nehoda v Plzni je naštěstí jen s lehčím zraněním.

 

foto QAP CZ

Hned tři nehody motorkářů se staly ve středu 1. května kolem poledne. Motorkář havarující na severním Plzeňsku utrpěl velmi vážná zranění. Nehoda u Prášil byla bohužel tragická.

K tragické nehodě došlo před 13. hodinou na silnici 16911 u šumavské obce Prášily. Silnice byla po nehodě zcela uzavřena, na místo letěl vrtulník. „Vážná nehoda motorkáře na silnici mezi Srním a Prášily. Aktuálně na místě stále zasahujeme,“ potvrdila mluvčí záchranné služby po třinácté hodině.

Při nehodě zemřel starší muž, jel na tříkolce. "Muž (1966) jel s tříkolkou ve směru od Srní na Prášily, kdy při průjezdu pravotočivou zatáčkou z dosud nezjištěných příčin přejel do protisměru a následně havaroval v levém silničním příkopu, kde narazil do stromu," uvedla mluvčí policie.

"Muž ročník byl po nárazu v bezvědomí, operátorkou operačního střediska zdravotnické záchranné služby byla vedena telefonicky asistovaná resuscitace. Na místě byl jako první člen Horské služby a výjezdové skupiny oblasti Sušice. Přes veškerou snahu zasahujících záchranářů se již nepovedlo obnovit životní funkce zraněného muže, lékař konstatoval jeho úmrtí na místě," doplnila Mária Svobodová, mluvčí záchranářů.

Jak dále uvedla mluvčí policie k tragické dopravní nehodě vyjeli klatovští kriminalisté a také koroner. "U zemřelého byla nařízena soudní pitva. Veškerými okolnostmi dopravní nehody se zabývají klatovští policisté."

U střetu motorky a auta zasahovaly složky IZS i v Plzni za Božkovem. Ke střetu došlo před polednem na silnici 18019.

„V Plzni mezi Božkovem a Červeným Hrádkem měl nehodu motorkář a osobní automobil. Zranění motorkáře, ročník 1971, byly spíše lehčího charakteru. Muž byl transportován na akutní příjem FN Plzeň-Lochotín,“ upřesnila Mária Svobodová, mluvčí záchranné služby.

"Směrem na Božkov jelo za sebou několik vozidel, kterou předjížděl muž (1971) s motocyklem Honda a vozidlo jedoucí jako první odbočovalo vlevo na místo ležící mimo komunikaci. Při tom došlo ke střetu s předjíždějícím motocyklem a motorkář skončil v přilehlém poli. Dechové zkoušky u řidičů negativní a motorkář byl převezen k lékařskému ošetření," upřesnila mluvčí policie Eva Červenková.

Třetí vážná nehoda motorkáře se stala v úseku Kralovice-Hradecko na severním Plzeňsku.

„Muž ročník 1983 utrpěl vážné zranění, na umělé plicní ventilaci byl transportován cestou LZS na Emergency FN Plzeň-Lochotín,“ doplnila mluvčí záchranné služby.

"Muž (1983) s motocyklem Honda jel po lesní účelové komunikaci mezi obcemi Vysoká Libyně a Hradecko zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy a narazil do závory. Motorkář byl letecky transportován k lékařskému ošetření. Vzhledem ke svému zranění nebyl schopen dechové zkoušky a byl u něj nařízen odběr krve. Přesnou příčinou se zabývají policisté z územního odboru Plzeň venkov," doplnila policejní mluvčí.

foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT