QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

29.04.2024 15:38

Plzeňský festival vína nalákal davy lidí - FOTKY

Stánky s tím nejlepším vínem z Moravy a Čech, široká nabídka street foodu, pěkné počasí, živá muzika a skvělá atmosféra. Tak to vypadalo v pátek a v sobotu v centru Plzně. Podívejte se na FOTKY!

Plzeň roztančí festival stepu, přijedou i mezinárodní stepařské hvězdy

11.05.2022 6:36

Ve čtvrtek 12. května odstartuje na náměstí Republiky v Plzni festival stepu. Živé pěvecké sbory doprovodí stovku stepařů při společné choreografii.

step

Již osmý ročník Plzeňského festivalu stepu proběhne od 12. - 15. května. Tanečníky bude možné vidět v centru Plzně, v Měšťanské besedě a v areálu DEPO2015. Vrcholem festivalu bude v sobotu večer Stepařská show, kterou bude moderovat Kristýna Leichtová a Petr Borovský.

Stepaři budou v průběhu čtvrtečního dne překvapovat kolemjdoucí ukázkami svého umění. Při oficiálním zahájení festivalu pak proběhne velká taneční show. „Náš společný flash mob proběhne od 17 hodin. Více než stovka stepařů všech věkových kategorií při něm zastepuje na ikonickou skladbu Slyš tu píseň zástupů z muzikálu Bídníci v podání čtyř pěveckých sborů,“ upřesňuje organizátorka Kamila Borovská.

V pátek 13. května večer bude zajímavý program v kavárně DEPO215. Proběhne zde stepařská improvizace doprovázená živou kapelou A. S. Band. Předvedou se mimo jiné hvězdy ze Španělska i ukrajinský stepař žijící v Praze. Večer bude zahájen ve 20 hodin a vstupné bude dobrovolné.

Sobotní dopoledne bude patřit stepařským ukázkám v centru Plzně. Odpoledne, od 13 hodin v prostoru DEPO2015, proběhne stepařský workshop pro veřejnost. Vstup je zdarma.

Festival vyvrcholí Stepařskou show v Měšťanské besedě. Vystoupí české i mezinárodní stepařské hvězdy v čele s několikanásobným mistrem světa. „Daniel Borak patří k nejžádanějším světovým stepařům a my jsme rádi, že si opět našel na Plzeň čas. Vystoupí v rámci Stepařské show a povede také workshop pro pokročilé stepaře,“ upozornila organizátorka akce Kamila Borovská. Show zpestří i muzikáloví hosté z Divadla J. K. Tyla.

Vstupenky na Stepařskou show je možné zakoupit ZDE

Detailní program naleznete www.plzenskyfestivalstepu.cz.

foto: ilustrační www.plzenskyfestivalstepu.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte_copy