Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Cyklista narazil u plzeňského pivovaru do sloupu. Nadýchal přes dvě promile

09.09.2022 9:20

Čtyřiadvacetiletý muž nezvládl po požití alkoholu jízdu na kole a narazil do sloupu. Na místo přivolaná hlídka muži zavolala záchrannou službu.

kolo a alkohol

K nehodě došlo v Plzni ve středu 7. září večer. Hlídka strážníků byla povolána k ležící osobě na zemi. „O půl jedenácté večer byli strážníci vysláni do ulice U Prazdroje, kde se měla nacházet ležící osoba s jízdním kolem. Po příjezdu na místo hlídka uviděla sedícího čtyřiadvacetiletého muže na zeleni, který se držel za obličej, krvácel z nosu a měl krvácející oděrky v obličeji a na nohách. Strážníci poskytli muži okamžitou pomoc a vzhledem k tomu, že si stěžoval na bolesti hlavy i obličeje, byla na místo přivolána ZZS PK,“ uvedla mluvčí policie Jana Pužmanová.

Strážníci zjistili, že se mladý muž před kolizí bavil na koncertě a vypil několik piv. „Během ošetřování muže a zjišťování okolností, jak pádu došlo, mladý muž uvedl, že se účastnil koncertu, kde vypil pět piv. Poté usedl na své jízdní kolo a chtěl domů. Během jeho jízdy na kole se mu však do cesty postavil sloup veřejného osvětlení a cyklista do něj narazil hlavou. Dechová zkouška na alkohol se zastavila na hodnotě 2,04 ‰ alkoholu v dechu,“ řekla Jana Pužmanová.

Vzhledem ke všem zjištěným skutečnostem, byla na místo přivolána i PČR, která si následně celou událost převzala k dalšímu šetření. Cyklista byl převezen k dalšímu vyšetření do nemocničního zařízení.

Foto MPP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství