Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Doubravka pomůže podnikatelům. Rozdělí také půl milionů na sport a kulturu

15.06.2020 7:14

Program "Čtyřka pomáhá“ je určen podnikatelům na území obvodu postiženým koronavirovou krizí. Podle  náměstka primátora Romana Zarzyckého je to skvělý projekt, který jde za rámec pomoci Plzeňské dvanáctky.

1

Pomoc spočívá v prominutí poplatku za zábor veřejného prostranství pro umístění předzahrádky, stánku či reklamy a zajištění bezplatné inzerce v Deníku Extra a Doubraveckých listech.

"Jsme rádi, že šestnácti subjektům můžeme alespoň symbolicky pomoct ve chvíli, kdy pomoc potřebují. Seznam žadatelů je velice pestrý a nechybí na něm muzeum, restaurace, sportoviště nebo kosmetické salony. Největší zájem podnikatelé projevili o zajištění inzerce zdarma, kterou nyní připravujeme,“ uvedl starosta Doubravky Tomáš Soukup.

Úlevy od poplatků za zábor veřejného prostranství budou platné do 31. října letošního roku. Inzerce v Deníku Extra a letním vydání Doubraveckých listů je jednorázová a bude vydána v červenci.

Projekt pochválil náměstek plzeňského primátora Roman Zarzycký (ANO), který o něm hovořil s doubraveckým starostou a stranickým kolegou Tomášem Soukupem. "Podnikatelé, sportovní kluby nebo kulturní organizace mají velkou zásluhu na kvalitě života v Plzni i v městských obvodech. Proto je třeba je v krizových chvílích podpořit. Jsem rád, že na Doubravce taková pomoc funguje.´Čtyřka pomáhá´ je skvělý projekt, za který se sluší poděkovat starostovi Tomáši Soukupovi. Jde za rámec pomoci takzvané Plzeňské dvanáctky, kterou jsme připravili na magistrátu. Je to důkaz, že nám na občanech záleží a že své sliby plníme,“ říká Roman Zarzycký.

Kvůli koronavirové krizi doubravecká radnice zároveň mimořádně rozdělí půl milionu korun mezi organizace na obvodu, které se podílí na veřejném životě. Zažádat o příspěvek bude možné od 15. do 31. července letošního roku. Detailní informace budou zveřejněny na webu obvodu.

"Snažíme se v maximální možné míře zmírnit negativní dopady způsobené pandemií koronaviru. Proto jsme se rozhodli podpořit organizace, které na území čtvrtého obvodu nebo pro jeho obyvatele zajišťují sportovní, kulturní a jiné volnočasové aktivity, případně poskytují služby v sociální, zdravotní či školské oblasti. Každý z žadatelů může získat až 45 tisíc korun, které mohou být použity například na nájem, energie nebo nákup nezbytného materiálového vybavení,“ říká místostarostka Lenka Kočová (ODS).

"Vítám, že čtvrtý obvod také podporuje sport a volnočasové aktivity a 250 tisíci podpoří také plzeňskou Sportmanii, dnes už tradiční sportovní akci v Plzni. Denně jednám se sportovci a zástupci sportovních klubů a vím, že naši pomoc nejen potřebují, ale také si ji zaslouží. Proto je dobrou zprávou, že přichází nejen ze strany města, ale také městského obvodu,“ uzavírá náměstek primátora.

Doubravecká radnice podpoří také organizace působící v oblasti životního prostředí, bezpečnosti a prevence kriminality.

FOTO: archiv

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství