Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Bouřky opět zasáhnou region! Meteorologové vydali další výstrahu

11.06.2019 7:02

Český hydrometeorologický ústav znovu varuje kvůli bouřkám. Ty mají dorazit opět během odpoledne. Varování platí pro celý Plzeňský kraj. Čtěte podrobnosti!

FOTO_QAP_CZ (8)

Bouřky, před kterými varovali meteorologové, se prohnaly Plzeňským krajem už v noci z pondělí na úterý. Naštěstí větší škody nenapáchaly. Český hydrometeorologický ústav nicméně vyruje před dalšími bouřkami.

Ty by měly dorazit už v úterý odpoledne. "Očekává se výskyt silných bouřek doprovázených kroupami, přívalovými srážkami s úhrny kolem 30 mm a nárazy větru až 70 km/h," upozorňují meteorologové.

Výstraha platí od úterní 15. hodiny až do 3. hodiny ranní ve středu a týká se celého Plzeňského kraje. Meteorologové zároveň upozorňují, že může docházet k zatopení sklepů a dalších podobných níže položených míst. V nárazech větru může zároveň docházet k lámání větví stromů.

"Doporučujeme zajistit okna, dveře, odstranit nebo upevnit volně položené předměty, zabezpečit skleníky apod. Dbát na bezpečnost zejména s ohledem na nebezpečí úrazu padajícími a poletujícími předměty a zásahu bleskem. Při řízení vozidla v bouřce snížit rychlost jízdy a jet velmi opatrně," uvedl ČHMÚ.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT