Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Záchrana malé dívky a pejska z řeky! V Dobřanech zasahovali hasiči, záchranáři i vrtulník!

08.12.2023 18:22

Složky IZS zasahovaly v pátek odpoledne v Dobřanech u Kamenného mostu. Dívka se pokoušela zachránit svého pejska, který spadl do řeky Radbuzy. Nakonec dívku z vody vytáhl svěděk.

Dobřany hasiči
Dobřany hasičihasiči dobřany

"Ve 14:42 byla nahlášena záchrana osoby z vody u města Dobřany u Plzně. Na událost byla vyslána jednotka HZS Přeštice a JSDHO Dobřany. Také byla zalarmována letecká zdravotnická služba," potvrdil mluvčí hasičů Michal Holeček.

Dívka se pokusila zachránit pejska, z vody ji nakonec vytáhl místní občan ještě před příjezdem hasičů. "Osoba, která do vody vstoupila tam šla kvůli záchraně tonoucího se psa, kterého zachránila. Před naším příjezdem osoba i pes byly vytaženi z vody. Poskytovali jsme předlékařskou péči. Pro tepelný komfort bylo použito vozidlo PČR do příjezdu ZZS. Osoba je v péči ZZS," uvádí dále mluvčí hasičů.

Dívka byla velmi prochladlá. "Záchranáři si převzali do péče mladou slečnu, která byla celá promočená a velmi prochladlá vzhledem k aktuálnímu počasí. Po zajištěném tepelném komfortu, se stabilním životními funkcemi, ale nízkou teplotu těla, byla směřována na Emergency FN-Lochotín," doplnila mluvčí záchranné služby.

foto: Hasiči města Dobřany

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství