QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Lidé na Jedničce jsou už zoufalí, tráva je na některých místech vyšší než metr

26.06.2021 12:47

Mozaikovou seč někteří chválí, jiní si stěžují. Zatímco se na Jedničce lidé bouří proti nepřístupným travnatým plochám, na jiných místech bez problému funguje.

Vysoká tráva Vinice8
Vysoká tráva ViniceVysoká tráva Vinice1Vysoká tráva Vinice2Vysoká tráva Vinice3Vysoká tráva Vinice4Vysoká tráva Vinice5Vysoká tráva Vinice6Vysoká tráva Vinice7Vysoká tráva Vinice8Vysoká tráva Vinice9

Již 10. června jsme Vás informovali o problému, který tíží obyvatele prvního městského obvodu. Tráva byla vysoká, neupravená, některé travnaté plochy byly nepřístupné.

Druhá seč ale bude v nejbližších dnech končit a tráva na některých místech už dosáhla více jak metrové výšky.

Vysoká tráva Vinice

Vedení úřadu se v diskusi na facebookových stránkách odvolává na nepříznivé počasí. V jiných lokalitách je ale tráva posekaná. Mozaikovou seč testují také v Dobřanech. Více informací podává paní Burianová, městská zahradnice Dobřan. "Zatím se mi zdá, že dobrou cestou jsou neposekaná, druhově zajímavá rabata. Mozaiková seč provedená na větší ploše vypadá hezky prvních pár dní - kdy je ostrý přechod mezi trávníkem a neposekanou plochou. V okamžiku, kdy okolní tráva povyroste, začíná působit mozaika dojmem zanedbanosti. Výsledky mozaikových sečí tedy nejsou úplně přesvědčivé. Pro příští tedy půjdeme zřejmě cestou vybraných neposekaných rabat plus některé větší travnaté plochy, které působí fádním dojmem, rozbijeme plochami s výsevem druhově bohatých směsí s malým podílem trav a vyšším podílem kvetoucích rostlin," dodala.

Podle obyvatel Vinic bylo za poslední dobu posekáno jen okolí zastávek a Sylván,půlka louky a jeden kopec u zastávky u Alberta. "Tráva je na některých místech vysoká skoro stejně jako moje manželka, která měří 153 centimetrů. Dětské hřiště už není skoro vidět. A úřad nám pořád tvrdí, že trávu seká, že začal dokonce druhou seč dříve, než měl," dodal obyvatel Vinic s tím, že upraveno je i prostranství kolem vilek v satelitu. Tráva není posekaná ani kolem školy.

Podívat se můžete na přiložené aktuální fotografie, které dokazují, že tráva stále posekaná nebyla.

Foto: čtenář Qapu

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24