QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Lidé nevěří, že jsou nemocnice plné. Přijďte se podívat, vzkazují lékaři

26.02.2021 13:05

Každý den se objevují čísla, kolik lidí se nakazilo koronavirem, kolik z nich je vážném stavu. Ve společnosti ale stále převládá negativní přístup k těmto údajům.

covid4

Jak docílit důvěry lidí v nová opatření? Podle některých je celá situace nafouknutá jen proto, aby lidé měli strach a vláda je mohla ovládat. "Už mi to přijde moc. Omezeni už jsme skoro rok a situace je jak na houpačce. Chvilku lepší, chvilku horší. Je vidět, že ta opatření prostě nepomáhají. Teď čekám, co vymyslí. Jestli zavedou opatření, která včera vyhlásili jako možná," uvedl muž, který si nepřál být jmenován.

Bouří se hlavně maminky, které mají děti ve školce. "Pracovat musím. Je pravda, že mohu využívat homeoffice, ale s pětiletým dítětem doma prostě nejsem tak produktivní. Dítě potřebuje pozornost, potřebuje uvařit. Já jsem pak nepříjemná, protože je toho na mě moc," řekla nám maminka, která má sedavé zaměstnání v kanceláři.

Na druhé straně tábora stojí lékaři a zdravotní sestry, kteří jsou na pokraji svých sil. Ti nechápou přístup některých občanů. "Ať se přijdou na oddělení podívat. Možná by pak názor změnili. Denně máme několik úmrtí, denně přijímáme několik nových pacientů. Ani pro nás není příjemné, když z posledních sil pečujeme o velmi nemocné pacienty. Na druhou stranu nás těší, když se stav pacienta zlepší natolik, že může být propuštěn do domácího léčení. Rekonvalescence je dlouhá," uvedla lékařka z covidového oddělení.

Foto: FN Plzeň

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24