Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Rokycanský park na Stráni je znovu otevřený. Pády stromů už nehrozí.

25.06.2013 14:47

Zákaz vstupu do lesoparku na Stráni v Rokycanech platil podobně jako v jiných městech po povodních kvůli hrozbě vyvracení podmáčených stromů. V úterý 25.června zákaz město oficiálně odvolalo.

Několik týdnů byly také v Rokycanech uzavřené stezky v lesoparku na Stráni. Během červnových povodní tam několik stromů popadalo a další hrozily, že je čeká stejný osud. Kvůli bezpečnosti obyvatel se tak uzavřely cesty především v Husových sadech a pod Boreckou strání.

Od úterý jsou ale parky opět veřejnosti přístupné. "V lokalitě samozřejmě proběhly kontroly našich zaměstnanců a stav je stabilizovaný. Nebezpečí tam nehrozí. Odstraněné už byly všechny stromy, které tam během té doby popadaly. Pohyb v lokalitě je bezpečný, jinak bychom ho samozřejmě nepovolili. Už také o něco vyschly cesty v těch místech,"potvrdila QAPu Eva Praumová z rokycanské radnice.

Zákaz vstupu do parků a sadů platil také v Plzni a v Klatovech. V západočeské metropoli byl odvolaný přesně před jedenácti dny. V současné době už jsou tedy parky přístupné. Nijak výrazně by jim nemělo uškodit ani současné počasí, kdy se do regionu znovu vrátily trvalejší srážky. Oproti původně plánovaným třem týdnům se parky v Plzni otevřely o dost dřív.

Od začátku měsíce, konkrétně od 3.června, byly uzavřené kvůli hrozbě pádu stromů i Mercandinovy sady v Klatovech. Tam si ale ze zákazu lidé moc nedělali a někteří ho ignorovali, ačkoliv riziko vyvrácení stromů bylo poměrně vysoké.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
EUC
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT