Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Akce Šumivý máj nalákala do Lobezského parku tisíce lidí - FOTKY

06.05.2024 10:29

První květnovou sobotu se na Čtyřce konala akce Šumivý máj. Do Lobezského parku v Plzni dorazilo ochutnat šumivá vína více než 5 000 lidí.

Šumivý máj_MO4_0524 (3)
Šumivý máj_MO4_0524 (3)Šumivý máj_MO4_0524 (2)Šumivý máj_MO4_0524 (1)Šumivý máj_MO4_0524 (4)Šumivý máj_MO4_0524 (5)

Ochutnávky šumivých vín a bohatý kulturní program. To nabídl již druhý ročník akce Šumivý máj, který se konal v sobotu 4. května v Lobezském parku v Plzni.

I když předpověď počasí nebyla příznivá, Šumivému máji nakonec počasí přálo. „My jsme počasí objednávali už minulý rok, tak jsme rádi, že nám to vyšlo,“ řekl s úsměvem starosta Čtyřky Tomáš Soukup. „První ročník ukázal, že se Šumivý máj ujal. Letošní návštěvnost ale ještě předčila naše očekávání,“ dodal místostarosta Zdeněk Mádr.

Ochutnat v Lobezském parku bylo možné šumivá, jemně perlivá i klasická tichá vína. Návštěvníci Šumivého máje mohli ochutnat vína celkem z 10 vinařství, převážně z Moravy. Žádaná byla právě ta šumivá.

„Lidé cíleně přišli na šumivá vína, ptali se po nich. Obecně se dá říct, že jejich spotřeba u nás roste. Ale přišli ochutnat také naše tichá červená vína, která já osobně mám moc rád,“ popisuje Tomáš Hnídák z Čejkovic. Kromě sektů lidé ochutnávali nejvíce bílá suchá, nebo naopak polosladká vína. Vinaři měli připraveno více než 300 beden vína.

Největším lákadlem z hudební produkce byla domácí skupina Lucie revival, která doslova roztančila Lobezský park. Představila se také pražská formace BRK, plzeňský pěvecký sbor Jéčko, plzeňská kapela Queens of Bohemia nebo domácí formace Ocho Río.

Program byl připraven i pro malé návštěvníky, kteří tady mohli vyrábět upomínkové předměty, skákat na trampolíně a ve skákacím hradu nebo využívat všech herních prvků Lobezského parku.

Šumivý máj pořádal městský obvod Plzeň 4.

Foto ÚMO4

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT