QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Noční běh pro Světlušku míří do Plzně! Zúčastnit se může každý

20.03.2024 12:48

Světluška pro letošní kampaň zvolila motto „A jak to vidíš ty?“, pomocí něhož chce upozornit na problematiku zrakového postižení a zároveň vybídnout běžce k účasti na bězích.

Noční běhy pro světlušku_ilustrační

Už od roku 2003 se Světluška snaží dělat radost hned dvakrát, a to jak nepřetržitou finanční pomocí zrakově postiženým, tak pořádáním osvětových a zážitkových aktivit pro všechny dárce. Jedna taková zážitková akce míří do Plzně!

Světluška se totiž chystá na další Noční běh. Plzeň rozsvítí běžci v úterý 26. března, společně vyběhnou z nádvoří pivovaru Plzeňský Prazdroj ve 21.00. Registrace na místě bude probíhat už od 19.00.

Na místě bude možnost nechat se namasírovat nevidomými a slabozrakými maséry. Přítomný bude i Oko Bus, pojízdné diagnostické centrum, v němž optometristé a další specialisté ověří zrakové funkce, stav a kvalitu zraku běžců. O hudební rozcvičku plzeňských běžců se postarají Marcell a Fiedlerski a atmosféru po zbytek večera dokreslí DJ Libor Janíček.

Na výběr bude i letos z jednoho (3,3 km), nebo dvou (6,6 km) okruhů. Není přitom nutné běhat, trasu lze klidně jen projít. Vítáni jsou zájemci všech věkových kategorií, kteří chtějí podpořit dobrou věc.

Do běhu se opět zapojí zrakově postižení sportovci, které Světluška již 20 let podporuje v aktivním životě.

Registrace na běhy jsou spuštěny na www.behprosvetlusku.cz.

Foto ilustrační Světluška

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24