Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Rekonstrukce Studentské finišuje. Skončit by mohla v srpnu - AKTUÁLNÍ FOTKY

12.07.2017 12:34

V Plzni se v dohledné době podaří dokončit jednu z velkých staveb. Do finále jde rekonstrukce Studentské, která začala vloni v září. Přinášíme podrobnosti!

foto-qap-cz (6)
foto-qap-cz (6)foto-qap-cz (1)foto-qap-cz (2)foto-qap-cz (4)foto-qap-cz (7)foto-qap-cz (8)foto-qap-cz (9)foto-qap-cz (10)foto-qap-cz (11)foto-qap-cz (12)foto-qap-cz (13)

O rekonstrukci vytížené Studentské ulice v Plzni se mluvilo hodně dlouho. Teprve ve chvíli, kdy se ale jeden z hlavních tahů v Plzni podařilo převést na stát, mohly se rozjet velké opravy. Na frekventovanou komunikaci v budoucnu naváže městský okruh, který povede skrz město z Jasmínové ulice.

S rekonstrukcí Studentské ulice v Plzni se začalo v září loňského roku. Předem bylo jasné, že rozsáhlé opravy zaberou v podstatě dvě stavební sezóny. Nyní to vypadá, že se blýská na lepší časy. Hotovo by mohlo být už v závěru prázdnin.

"Všechno jde podle harmonogramu. Dokončovat se ještě budou například autobusové zastávky. Předpokládám, že bychom mohli být se vším hotoví už v srpnu. Každopádně do září určitě. Budeme se ale snažit stihnout to dřív," řekl QAP.CZ regionální šéf Ředitelství silnic a dálnic ČR Zdeněk Kuťák.

V současné době už se pracuje také na světelné signalizaci a okolních chodnících. Studentská je aktuálně průjezdná jen v horní části mezi Gerskou a křižovatkou s Kaznějovskou a Komenského ulicí. Spodní část k Lidické zůstává ještě uzavřená.

ŘSD opraví i horní část Studentské až na výjezd z města...

Na opravy jednoho z hlavních tahů v části mezi Lidickou a Gerskou naváže rekonstrukce i v horní části. "Počítáme s tím, že bychom opravy části mezi Gerskou a Krašovskou zahájili v příštím roce," vyhlíží Zdeněk Kuťák s tím, že se připravuje projektová dokumentace a budou probíhat jednání s městem. "Určitě to opět zabere dvě stavební sezóny," dodává.

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT