Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

01.06.2024 18:21

Plzeňská muzejní noc nalákala davy lidí - FOTKY

Již 20. ročník Plzeňské muzejní noci nabídl v pátek 31. května veřejnosti nahlédnout nejen do muzeí netradičním způsobem. Připraven byl bohatý program. Podívejte se na FOTKY.

HC Škoda Plzeň vyhrála nad Litvínovem až na samostatné nájezdy 1:0

03.11.2013 20:09     03.11.2013 20:40

Až samostatné nájezdy musely rozhodnout utkání 18.kola Tipsport extraligy mezi HC Škoda Plzeň a Litvínovem. I když utkání se nakonec rozjelo hlavně do vypjatých osobních soubojů, ani prodloužení branku nepřineslo.

IMG_8445

HC Škoda Plzeň před reprezentační pauzou doma přivítala HC Vervu Litvínov, předposlední tým tabulky. I když soupeř byl papírově slabší, Škodovka se s ním nakonec pořádně potrápila a rozhodnout musely nakonec až samostatné nájezdy. Ty tentorkát Plzni vyšly.

V nedělním utkání se musela plzeňská Škodovka obejít bez kapitána Martina Straky, který si při sobotním tréninku natáhl sval a mimo hru bude podle odhadů maximálně týden. Naopak Litvínov nastoupil i s Jiřím Šlégrem, který se z politiky vrátil znovu na led. "Měli bysme dneska vyhrát. V pátek jsme ztratili body v Třinci a tak to by to dnes nějaké body chtělo. Já jsem zvědavej na Jirku Šlégra. Měl jsem ho rád, když hrál s Jardou Jágrem v Pitsburgu. Tak uvidíme, jak to dneska odbruslí v 41 letech," svěřil se ještě před utkáním QAPu Míra z Třemošné.

Na zápas dorazil také Milan z Plzně: "My dneska vyhrajeme. Litvínov je předposlední a tak by jsme je měli přehrát. I když v loni v play off nás pěkně potrápili. Ale letos jim to, zatím, moc nejde."

První třetina utkání žádné velké vzrušení ani hokejovou podívanou nepřinesla. Fanoušci viděli ve většině doby hlavně urputný boj ve středním pásmu. Větší napětí zavládlo až v závěru první třetiny. Ve druhé a třetí třetině sice diváci viděli už řadu osobních soubojů a bojovnosti, ale na velké nervy došlo až vzápětí.

V prodloužení už Plzeň ukázala velké odhodlání se vším všudy. Hned na začátku prodloužení se před litvínovského gólmana Francouze protáhl Kratěna, ale k úspěšnému zakončení to nevedlo. Hned na to vypálil Mozík od modré, ale střela skončila v lapačce Francouze. Toho se pak snažil překvapit Sýkora zpoza branky, ale litvínovský brankář byl znovu na svém místě. Po velkých šancích Škodovky se hra uklidnila až ve 4.minutě prodloužení. Do poslední šance se dostal Litvínov v závěru 5.minuty prodloužení, když byl Hanzlík vyloučený za hákování. Ani oddechový čas Vervy ale nepomohl a utkání dospělo k samostatným nájezdům.

V samostatných nájezdech byla tentokrát HC Škoda Plzeň stoprocentní...

Nakonec diváci v ČEZ aréně přece jen viděli alespoň dvě branky a k radosti domácích fanoušků si je na konto připsali svěřenci trenéra Razýma. Uspěl Kratěna  a po promeškané střele Hübla uspěl i Ján Sýkora. Litvínovský Lukeš pak poslední šanci neproměnil.

Nejlepšími hráči utkání byli zaslouženě zvoleni oba brankáři. A vlastně i trenér brankářů Rudolf Pejchar, který odchází trénovat do Ruska. Na závěr mu děškoval celý stadion.

Ohlasy po utkání...

Milan Razým (Plzeň): "Dnes v zápase dominovaly obrany. S Litvínovem se už z minulého play off dokonale známe, takže i oni na nás byli dobře připraveni. Podobně jako v minulých utkáních trpělivě bránili, a proto jsme neměli tolik šancí. Sice jsme nesehráli ve třetí třetině přesilovku pět na tři optimálně, ale i přesto jsme díky nájezdům získali dva body. Momentálně se střelecky trápíme, tak jsme před utkáním apelovali na hru dozadu. Chtěl bych poděkovat Rudovi Pejcharovi za to, jak dobře připravoval gólmany a popřát mu hodně štěstí do nového angažmá. Martin (Straka) je zraněný, zítra se podrobí drobnému artroskopickému zákroku a pak zjistíme, jak dlouho bude chybět."

Miloslav Hořava (Litvínov): "Během celého utkání byli domácí trošku lepší díky větší pohyblivosti. My jsme to nahrazovali extrémní obětavostí a bojovností. V naší situaci jsme za bod velmi rádi. Vybojovali jsme ho díky skvělému brankáři Francouzovi a vynikajícímu kolektivnímu výkonu celého mužstva. Jirka Šlégr to ve svém věku zvládá výborně. Věkem ubývající rychlost nahrazuje ohromným srdcem. Strašně chce a je neuvěřitelné, jak moc mužstvu pomáhá."

Rudolf Pejchar (odcházející trenér brankářů - Jugra Chanty- Mansijsk ): "Tak jsem rád že jsme vyhráli, ale škoda jen že to nebylo za tři body. Mám radost že to Matějovi v jeho letech takhle chytá. My jsme připravili před nájezdy takovou taktickou variantu s rozcvičováním Lukáše Mensatora. Bylo to proto, že se Matějovi v posledních nájezdech nedařilo a tak jsme připravili i tu variantu, že kdyby to tam Matějovi první spadlo, tak by nastoupil Lukáš. Škoda že Menzi mívá občas ty křeče a proto prvidelně nechytá. Ale zatím nevíme, z čeho to má. Bude se muset podrobit speciálnímu vyšetření při zátěži, protože to mívá jen ve vypjatých situacích nebo při extrémním stresu...Jinak bylo nádherný když mi po skončení zápasu děkoval celý stadion, tek jsme si vzpoměl na časy kdy jsme tady ještě chytával. Bylo to fakt úžasný."

brankář Plzně Matěj Machovský : "Dnes to bylo super těžký. Oni hodně stříleli z dálky a v druhé třetině to hodně skákalo kolem mě. Hlavně, že jsme vyhráli a s tou nulou je to jen bonbónek navíc. A navíc mi skvěle pomohl Ruda Pejchar. Snažil se do mě před nájezdy nasypat, co nejvíc informací o útočnících. A navíc jsme přišli s tou fintou, že se bude Menzi rozcvičovat a že to bude vypadat jako, že nastoupí. Při prvním nájezdu mi to lehce škrtlo vyrážečku a šlo to ven a ten druhý netrefil bránu. A je škoda že Ruda ochází. Je to super člověk a trenér brankářů. A on se o vás strará aby jste se dobře cítil i po psychické stránce a je to určitě nejlepší trenér brankářů, které jsem měl."

HC Škoda Plzeň - HC Verva Litvínov 1:0 (2:0 po s.n.)

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství