QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Malesice už mají svůj vánoční strom. Doputoval z Lochotína - FOTKY

20.11.2019 12:47

Už i plzeňské Malesice mají svůj vánoční strom. S jeho zajištěním pomohl první plzeňský obvod. Transport proběhl ve středu. Slavnostní rozsvícení doplní hudební program a vepřové hody.

1
1425

Ve městech po celém regionu už finišují přípravy na zahájení adventu. Výjimkou není ani Plzeň, kde jdou do finále přípravy nejen ze strany města, ale také jednotlivých obvodů.

Ve středu dopoledne se velké manévry spojené s přípravami odehrály v Malesicích, kde se instaloval letošní vánoční strom. "Statný smrk jsme si dnes přivezli z Lochotína, kde rostl příliš blízko jedné z bytovek a stínil lidem do bytů. Smrček byl umístěn tak jako vloni na ochoz Malesického Dvora, kde tvoří pěknou dominantu návsi a zároveň je v bezpečí před případnými zloději ozdob," informoval devátý plzeňský obvod na svém facebookovém profilu.

Slavnostní rozsvícení proběhne příští sobotu 30. listopadu od 18 hodin. Připravený bude také bohatý doprovodný program. Obvod slibuje vystoupení ohňových akrobatů, dětí z malesické mateřské a chotíkovské základní školy. Zároveň vystoupí také zpěvačka Bára Zemanová. Na své si přijdou i gurmáni, Malesický Dvůr připravil na sobotu vepřové hody a ochutnávky zabijačkových specialit.

Zdroj: fcb Městský obvod Plzeň 9 - Malesice

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24