Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Chovanec : Exemplární výpovědi nic neřeší. Chceme funkční systém

15.10.2012 13:12

Stínový ministr dopravy Milan Chovanec se vyjádřil k auditu Centrálního registru vozidel. A kritikou rozhodně nešetřil.

hejtman_Chovanec

"Exemplární výpovědi systém nezlepší. Ministr Dobeš, namísto zcela jednoznačné odpovědi, kdy bude registr plně funkční, volí výmluvy a svaluje odpovědnost na své podřízené a předchůdce. Jeho odpovědnost je přitom neoddiskutovatelná. Právě v době jeho působení byl totiž vybrán dodavatel bez výběrového řízení," říká stínový ministr dopravy za ČSSD Milan Chovanec. Podle něho navíc audit ukazuje, že se jedná nikoli o selhání jedinců, ale o vážnou systémovou chybu, nezodpovědné a nesprávné nakládání se svěřenými prostředky a především naznačuje i možné penězovody, kterými odtékají finance ze státního rozpočtu.

Chovanec v této souvislosti upozorňuje i na to, že při tiskové konferenci k výsledkům auditu ministr Dobeš prohlásil, že se řada věcí měla udělat jinak. "Připomíná to studenta střední školy, který byl chycen při opisování. V tomto případě však nejde o nedostatečnou zapsanou do indexu, ale o půl miliardy korun, které má za pomalý a chybující registr Ministerstvo dopravy ČR zaplatit," doplňuje Chovanec. Úlohou nového registru přitom není jen propojení jednotlivých pracovišť a jednotná správa dat, ale napojení na celoevropský systém, který mimo jiné zjednodušuje boj s organizovanými skupinami zlodějů aut.

"Netoužím po krvi a nevolám po hlavě ministra Pavla Dobeše. Volám po funkčním a 100 % fungujícím Centrálním registru vozidel. Chci systém, který nebude nijak omezovat či komplikovat život běžných občanů a bude plně kompatibilní se systémem celoevropským. V čele Ministerstva
dopravy ČR pak musí být manažersky zdatní odborníci, pro které nebude problém dopředu spočítat, co znamená poměr cena a výkon,"
dodává Chovanec.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
EUC
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT