Město představí budoucí podobu Rondelu. Jednání bude probíhat online

26.06.2019 9:51

Už ve středu v podvečer město Plzeň představí budoucí podobu Rondelu. Na radnici bude probíhat veřejné jednání, veřejnost ho může sledovat také online.

190520_Rondel_vizualizace_Web_1

V minulém týdnu vedení města Plzně schválilo přestavbu Rondelu. Nadúrovňová křižovatka na pilířích v budoucnu zmizí a nahradí ji nový průtah.

Město Plzeň celou studii představí ve středu 26. června od 17 hodin ve Sněmovním sále radnice na náměstí Republiky. Záznam z projednávání bude živě přenášen na web www.plzenvkostce.cz a na facebookovou stránku Plzeň – oficiální stránky města. Za vedení města budou na místě obyvatelům k dispozici technický náměstek primátora Pavel Šindelář a náměstek primátora pro dopravu Michal Vozobule.

Vybraná varianta přestavby Rondelu počítá s úrovňovou komunikací se třemi dopravními pruhy v obou směrech. Některé z pruhů budou vyhrazeny pouze pro MHD. Tramvajová trať bude vedená středem této komunikace, od které bude oddělená travnatým pásem se stromy. Dopravu budou řídit tři světelné křižovatky. Podél komunikace jsou navržené cyklostezky a chodníky pro pěší a aleje stromů.

Hned tak se ale k demolici a dalším rozsáhlým stavebním úpravám nepřistoupí. Celý obří dopravní zásah může být odstartovaný až po dokončení západní a severovýchodní části městského okruhu, tedy nejdříve v roce 2023.

FOTO: vizualizace, Magistrát města Plzně

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24