Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Meteorologové znovu vydali výstrahu, varují před požáry i bouřkami

15.06.2022 18:53

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) opět varuje, a to nejen před bouřkami, ale i rizikem požárů. Výstraha je platná i na území Plzeňského kraje v průběhu čtvrtka. 

požár pole litice (12)

V regionu je zvýšené riziko vzniku a šíření požárů. Výstraha před nebezpečím požárů platí od 16. června 10:00 až do odvolání, a to pro celý Plzeňský kraj.

"V důsledku sucha hrozí nebezpečí vzniku požárů a následných škod, případně i ohrožení životů. Nerozdělávat oheň v přírodě a zejména v lesích, nevypalovat trávu, neodhazovat cigaretové nedopalky na zem, nepoužívat přenosné vařiče a jiné zdroje otevřeného ohně. Řídit se místními vyhláškami a zákazy, které k suchu a nebezpečí požárů mohou být vydány. Dbát na úsporné hospodaření s vodou," uvádí ČHMÚ.

Na některých místech v regionu mohou během čtvrtka udeřit silné bouřky. Výstraha je v platnosti 16. června od 12:00 do 21:00. V Plzeňském kraji se týká měst Horažďovice, Klatovy, Nepomuk a Sušice.

"Mohou se vyskytnout silné bouřky doprovázené nárazy větru kolem 20 m/s (70 km/h), kroupami a přívalovými srážkami s krátkodobými úhrny kolem 30 mm," varují meteorologové.

ilustrační foto

SDÍLEJTE ČLÁNEK
EUC
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte